Hvad har jeg i køleskabet
Squashpasta med asiatiske frikadeller
Nemt og
enkelt

Squashpasta med asiatiske frikadeller

Olivia Salo nyfortolker gamle, danske retter i godt selskab – her med Clara Lindemose. I denne omgang har ’Krebinetter med kartofler’ fået et nyt twist og er blevet til ’Squashpasta med asiatiske frikadeller’.

Forberedelsestid
30 min.
Antal personer
4 pers.

Ingredienser

Squashpasta

  • 2 store squash
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 bundt forårsløg
  • 1 rød peberfrugt (fintsnittet)
  • 1 chili
  • Salt & peber
  • 1 citron

Frikadeller

  • 800g hakket grisekød, 4-7 %
  • 1 spsk. ingefær, finthakket
  • 1 fed hvidløg
  • 1 chili, finthakket
  • Salt & peber
  • 1 æg
  • 2 spsk. hvedemel

Vidste du at…
Grisekød er blandt de kødtyper, der har det laveste klimaaftryk.
Det er et bedre kødvalg for klimaet. Få viden om grisekød og mere bæredygtig madlavning.
Kilde: Rådet for sund mad, Vejledning om brug af generiske klimaanprisninger og kostråd til at fremme sundere valg

Sådan gør du

Squashpasta

  1. Vask squash grundigt.
  2. Riv sqsuash i lange strimler.
  3. Forbered dressing til squashpasta af: olivenolie, salt, peber og lidt citron.
  4. Skær forårsløg, rød peber og chili i små stykker.
  5. Vend squashpasta med dressingen og kom dernæst forårsløg og rød peber i squashpasta.
  6. Lav frikadeller og vend også squashpastaen.

Asiatiske frikadeller

  1. Put alle ingredienser i en skål. Rør det hele sammen, så farsen hænger sammen.
  2. Brug en ske til at lave små frikadeller og læg på en varm pande med olie. Olien skal være så varm, at ”det siger lyde”, når de første frikadeller kommes på panden.
  3. Brun dem i 2 minutter på hver side, skru ned til middel varme og steg dem ca. 3-4 minutter på hver side. De skal være brune og gennemstegte.
  4. Skær fx én over og check, om den er gennemstegt.

Servering

  1. Vend frikadeller i squashpasta.
  2. Server det hele samlet i en dyb tallerken.

Næringsindhold

Næringsindhold pr. person
(ca. 460 g af retten):

Energi:
1734 kJ (413 kcal)
Protein:
48 g
Kulhydrat:
13 g
Kostfibre:
3 g
Fedt:
18 g

Næringsindhold pr. 100 g:

Energi:
376 kJ (90 kcal)
Protein:
10 g
Kulhydrat:
3 g
Kostfibre:
1 g
Fedt:
4 g
Squash
Kartoffel
Aubergine
Kidneybønner
Gulerod
Løg
Gris
Hvidløg
Peberfrugt
Majs
Aubergine
Kål
Ærter
Tomat (sliced)
Peberfrugt
Rødbede
Champignon
Tomat
Løg