Hvad har jeg i køleskabet
Nemt og
enkelt

Tarte flambée med bacon

Tarte flambée lyder måske som en dessert, men det er det altså ikke. Til gengæld er det ærkefransk med tærter, og som du kan se i tips – så er der uendelige variationsmuligheder. Bon appetit!

Forberedelsestid
40 min.
Antal personer
4 pers.

Ingredienser

Dej

  • 2 dl vand
  • 15 g gær
  • 1 knivspids sukker
  • 175 g fint durummel
  • 75 g fuldkornsdurum eller hvidhvede
  • ½ tsk salt
  • 3 tsk olie, evt. olivenolie

Fyld

  • 1 stort rødløg, ca. 200 g
  • 1 kvist frisk rosmarin
  • 2 dl skyr
  • 200 g bacon i tern
  • Salt og peber

Salat

  • 2 stk romainesalat
  • ½ citron
  • 1 tsk olie, evt. olivenolie

Vidste du at…
Grisekød er blandt de kødtyper, der har det laveste klimaaftryk.
Det er et bedre kødvalg for klimaet. Få viden om grisekød og mere bæredygtig madlavning.
Kilde: Rådet for sund mad, Vejledning om brug af generiske klimaanprisninger og kostråd til at fremme sundere valg

 

Sådan gør du

  1. Tænd ovnen på 250 grader. Lad en bagplade varme op inde i ovnen.
  2. Rør lunken vand med gær og sukker. Tilsæt mel og ælt i tre minutter. Tilsæt salt og olie og ælt igen i 3 minutter. Kom lidt mere mel i, hvis dejen er for klistret. Lad den hvile i 15 minutter.
  3. Pil rødløg og skær i tynde skiver. Skyl og hak rosmarin.
  4. Rul dejen ud på bagepapir, den skal være så tynd som mulig.
  5. Fordel skyr på dejen og drys med bacontern, rødløg og rosmarin. Krydr med salt og peber.
  6. Træk bagepapiret forsigtigt over på den varme bageplade. Bag midt i ovnen ca. 10-15 minutter, til dejen er sprød og gylden.
  7. Skyl og snit salat. Pres saft af citronen. Vend salat med citronsaft og olie. Smag til med lidt salt og peber.

Tips

Tarte flambé er en fransk specialitet og smager også godt kold dagen der på, som en sandwich med salat og tomater

Hvis du har en pizzasten, kan du sagtens lave tærten på en grill.

Du kan også toppe tærten med snittet glaskål eller tørrede tomater, ligesom du kan sammensætte salaten af det du lige har liggende i grøntsagsskuffen.

Næringsindhold

Næringsindhold pr. person
(ca. 340 g af retten):

Energi:
1900 kJ (452 kcal)
Protein:
24 g
Kulhydrat:
51 g
Kostfibre:
5 g
Fedt:
18 g

Næringsindhold pr. 100 g:

Energi:
555 kJ (132 kcal)
Protein:
7 g
Kulhydrat:
15 g
Kostfibre:
1 g
Fedt:
5 g
Hvidløg
Aubergine
Gris
Kål
Blomkål
Gulerod
Broccoli
Champignon
Løg
Rødbede
Rødbede
Kidneybønner
Tomat
Tomat (sliced)
Majs
Chili
Løg
Broccoli
Aubergine