Hvad har jeg i køleskabet
Nemt og
enkelt

Thailandsk risnudelsalat

Med denne lækre thailandsk inspireret risnudelsalat med hakket gris og grønt kan aftensmaden være klar på bare 20 minutter.

Forberedelsestid
20 min.
Antal personer
2 pers.

Ingredienser

  • 200 g hakket kød fra gris, ca. 10% fedt
  • 125 g mellemtykke eller tynde risnudler
  • 1 løg
  • 3 fed hvidløg
  • ¼ spidskål eller 125 g hvidkål
  • 1 rød peberfrugt
  • 1 hjertesalat eller anden sprød salat
  • 3-4 spsk sød chilisovs
  • 2 lime, 3-4- spsk limesaft
  • Evt. lidt sukker
  • 2-3 spsk fiskesovs eller sojasauce

Tilbehør

  • 2 spsk peanuts eller mandler
  • Koriander, basilikum eller mynte
  • Sød chilisauce

Vidste du at…
Grisekød er blandt de kødtyper, der har det laveste klimaaftryk.
Det er et bedre kødvalg for klimaet. Få viden om grisekød og mere bæredygtig madlavning.
Kilde: Rådet for sund mad, Vejledning om brug af generiske klimaanprisninger og kostråd til at fremme sundere valg

Sådan gør du

  1. Tilbered risnudler efter anvisning på pakken. Skyl nudlerne under den kolde hane, lad dem dryppe af i en si og stil dem til side.
  2. Pil løg og hvidløg og skær i strimler. Skyl og skær kål i tynde strimler. Skyl og skær peberfrugt igennem på langs, fjern kerner og stilk og skær i strimler. Skyl og skær salat i strimler.
  3. Lad en wok, sautérpande eller en dyb pande blive varm. Tilsæt kødet og vend jævnligt, til det skiller og ændrer farve. Tilsæt løg og hvidløg og steg nogle minutter ved stærk varme. Kom kål og peberfrugt i under omrøring og dernæst chilisovs og 3-4 spsk limesaft. Smag til med sukker og fiskesovs og lad retten stege 3-4 minutter.
  4. Bland retten med de afdryppede risnudler. Vend salaten i, lige før servering.
  5. Drys med grofthakkede nødder og korianderblade eller andre hakkede krydderurter og server med chilisauce.

Næringsindhold

Næringsindhold pr. person
(ca. 770 g af retten):

Energi:
2468 kJ (588 kcal)
Protein:
31 g
Kulhydrat:
74 g
Kostfibre:
10 g
Fedt:
17 g

Næringsindhold pr. 100 g:

Energi:
319 kJ (76 kcal)
Protein:
4 g
Kulhydrat:
10 g
Kostfibre:
1 g
Fedt:
2 g
Kidneybønner
Kartoffel
Peberfrugt
Rødbede
Gulerod
Løg
Blomkål
Ærter
Chili
Gris
Løg
Ærter
Rødbede
Tomat (sliced)
Hvidløg
Broccoli
Champignon
Kidneybønner
Gulerod