Hvad har jeg i køleskabet
Thaisuppe
Nemt og
enkelt

Thaisuppe med kokos og gris

Varm dig på denne lækre thailandsk inspireret suppe med gris og kokos. Server eventuelt med ris til.

Forberedelsestid
Ca. 30 min.
Antal personer
2 pers.

Ingredienser

  • 200 g minutstrimler (skinkestrimler) på 1 x 1 x ca. 5 cm, eller skær dem selv af schnitzler, minutkoteletter eller mørbrad (svinemørbrad)
  • 2-3 fed hvidløg
  • 1 løg
  • Et lille stykke ingefær, 2 spsk
  • 1 tsk olie
  • ½ – 1 tsk tørret, knust chili
  • 5 dl bouillon
  • 250 g champignon
  • 1-2 snackpebre eller 1 peberfrugt, ca. 175 g
  • 1 lille dåse kokosmælk, 16-18% fedt, 165 ml
  • 2-3 spsk fiskesovs
  • 2 lime – 3-4 spsk limesaft
  • Peber

Tilbehør

  • 2 dl ris – jasmin- eller basmatiris
  • Evt. purløg

Vidste du at…
Grisekød er blandt de kødtyper, der har det laveste klimaaftryk.
Det er et bedre kødvalg for klimaet. Få viden om grisekød og mere bæredygtig madlavning.
Kilde: Rådet for sund mad, Vejledning om brug af generiske klimaanprisninger og kostråd til at fremme sundere valg

Sådan gør du

  1. Kog ris efter anvisning på emballagen.
  2. Pil og skær hvidløg og løg i tern. Skrab skindet af ingefær fx med en teske og hak 2 spsk. Det behøver ikke være fintskåret, da det kasseres efter kogning. Opvarm olie i en gryde og steg løg, hvidløg, ingefær og chili et par minutter. Det må ikke blive brunt, for så bliver hvidløg bittert. Tilsæt 5 dl bouillon, fx en terning og vand. Læg låg på og lad det koge ved svag varme ca. 10 minutter.
  3. Imens suppen koger: Dup kødet tørt med køkkenrulle, krydr med salt og stil det i køleskabet. Rens champignon og skær i skiver. Skyl og skær snackpeber igennem på langs, fjern kerner og stilk og skær i strimler.
  4. Si suppen og kasser løg, hvidløg m.v. Kog suppen, tilsæt kødet og lad det koge 2-3 minutter. Kom kokosmælken i under omrøring og tilsæt champignon og snackpeber. Lad suppen nå til kogepunktet og smag til med fiskesovs, 3-4 spsk limesaft og peber.
  5. Drys med skyllet, klippet purløg ved servering.

Tips

Hvis du er ung og aktiv og dermed meget sulten, kan du koge 1¼- 1½ dl ris pr. person.

Hvis du har lavet suppe til to dage, så stil straks den portion, som skal gemmes, i køleskabet. Opvarm suppen næste dag sammen med de kolde ris.

Har du en rest råt kød til overs, kan du fryse den ned i en fryseegnet plastpose. Kødet kan holde sig ca. ½ år ved minus 18 grader.

Næringsindhold

Energifordeling og – indhold pr. person

Energi (kJ):
2470
Energi (kcal):
590
Protein (E%):
24
Fedt (E%):
28
Kulhydrater (E%):
48
Tomat
Kidneybønner
Aubergine
Ærter
Løg
Tomat (sliced)
Kartoffel
Broccoli
Chili
Gulerod
Rødbede
Blomkål
Majs
Squash
Aubergine
Kidneybønner
Champignon
Kartoffel
Kål