af grønt
Bowl med spidskål, syltet kålrabi, champignon og mørbrad
Asiatisk inspireret mørbradbowl med spidskål og syltet kålrabi. Perfekt til en hyggelig hverdagsaften.
Ingredienser
Mørbrad
- 400 g mørbrad af gris
- 2 knivspids fint salt
- 1 spsk smør
- 1 spsk rapsolie
- Sort peber fra kværn
- 1 fed hvidløg
- 2 kviste estragon
- 1 tsk fint salt
Syltet kålrabi
- 1 kålrabi
- 2 spsk eddike 24 %
- 3 spsk sukker
- ½ dl vand
Spidskål
- 1 spidskål
- 1 tsk olivenolie
- 1 citron
- 1 tsk groft salt
- 8 dl god kyllingefond
Pynt
- 8 helt friske og faste champignon
- Plukket estragon
Vidste du at…
Grisekød er blandt de kødtyper, der har det laveste klimaaftryk.
Det er et bedre kødvalg for klimaet. Få viden om grisekød og mere bæredygtig madlavning.
Kilde: Rådet for sund mad, Vejledning om brug af generiske klimaanprisninger og kostråd til at fremme sundere valg
Sådan gør du
- Befri mørbraden for sølvsenen, hvis den ikke er afpudset på forhånd.
- Gnid mørbraden med fint salt og lad den trække i 15 minutter, så får du mere saftigt kød.
- Varm smør og olie på en pande. Fedtstoffet skal være så varmt at det syder, når kødet kommer på panden.
- Brun mørbraden på alle sider med hakket hvidløg og estragon på panden
- og drys med peber.
- Stik et stegetermometer ind i midten af kødet fra langsiden.
- Bag i ovnen ved 90 grader, indtil der opnås en centrumtemperatur på 65 grader.
- Bring eddike, sukker og vand i kog, og lad det så køle af.
- Skræl kålrabien og skær den i tynde skiver og strimler ned til stykker på størrelser med tandstikker (brug gerne et mandolinjern). Læg dem i eddikelagen og lad det stå i mindst en time.
- Skyl spidskålen. Del den i kvarte på langs, behold en lille del af roden for at holde sammen på kålen.
- Stænk spidskålen med olivenolie, riv citronskal henover og drys til med salt.
- Varm kyllingefonden.
- Skær mørbraden i otte fine skiver, drys groft salt over og giv et par omdrejninger med peberkværnen.
Servering
Fordel mørbradskiverne på de fire dybe tallerkener. Læg kålen på. Skær champignonerne i tynde skiver på mandolinjern eller med en kniv, fordel dem ovenpå kålen sammen med den syltede kålrabi og estragonbladene. Hæld kyllingefonden på tallerkenen.
Næringsindhold
Næringsindhold pr. person
(ca. 760 g af retten):
- Energi:
- 2928 kJ (697 kcal)
- Protein:
- 39 g
- Kulhydrat:
- 89 g
- Kostfibre:
- 10 g
- Fedt:
- 18 g
Næringsindhold pr. 100 g:
- Energi:
- 384 kJ (91 kcal)
- Protein:
- 5 g
- Kulhydrat:
- 12 g
- Kostfibre:
- 1 g
- Fedt:
- 2 g