Masser
af grønt
af grønt
Ristede appelsingulerødder med krydret filet af gris
Brug dine gulerødder på en ny måde. Bag dem i ovnen med appelsinmarinade og server med et stykke krydret filet.
2 timer og 15 min.
4 pers.
Ingredienser
Syrlig dressing
- 2 dl gulerodssaft
- 2 spsk eddike
- 1½ dl fløde
- ½ tsk salt
Ristede gulerødder
- 8 mellemstore gulerødder, 600 g
- 1 appelsin, usprøjtet
- 3 spsk olivenolie
- 1 tsk salt
Krydret filet af gris
- 500 g filet af gris med 3 mm fedtkant
- 2 tsk salt
- ½ tsk sort peber
- 3 spsk olie
Pynt
- 1 dl pistacienødder
- 75 g blå kornblomst (blåskimmelost), frossen
- 100 g grønkål
Vidste du at…
Grisekød er blandt de kødtyper, der har det laveste klimaaftryk.
Det er et bedre kødvalg for klimaet. Få viden om grisekød og mere bæredygtig madlavning.
Kilde: Rådet for sund mad, Vejledning om brug af generiske klimaanprisninger og kostråd til at fremme sundere valg
Sådan gør du
- Reducer gulerodssaften til ¼, så tykner det. Lad den køle af.
- Rør fløde og eddike sammen og lad det stå ved stuetemperatur, indtil det tykner (ca. 2 timer).
- Kom osten i fryseren.
- Skræl eller vask gulerødderne og kom dem i et ildfast fad, hvor de kan ligge i ét lag.
- Vask appelsinen, riv skallen og pres saften.
- Vend gulerødderne med appelsinsaft, -skal, olivenolie og salt.
- Bag gulerødderne ved 200 grader til de er helt bløde i midten (ca. 1 time).
- Skær fileten over i 2 lige store stykker og dup overfladen tør med køkkenrulle.
- Gnid salt og sort peber ind i kødet.
- Varm olien på en pande. Panden skal være godt varm inden kødet lægges på.
- Brun kødet på alle sider.
- Stik et stegetermometer ind i midten fra siden på et af stykkerne.
- Skru ovnen ned på 120 grader og sæt kødet i ovnen.
- Kødet er klar, når stegetermometeret viser 62 grader.
- Skyl, tør og hak grønkålen.
- Hak pistacienødderne groft.
- Rør gulerodssaft og tyknet fløde sammen smag til med salt og evt. mere eddike.
- Vend gulerødderne, grønkålen og pistacienødderne sammen.
Servering
A la carte: Skær fileten ud i skiver, der er ca. ½ centimeter tykke, fordelt jævn på hver tallerken. Tilsæt en spiseskefuld syrlig dressing på tallerkenen. Anret kålsalaten ved siden af dressingen på tallerkenen. Riv den frosne ost over dressingen.
Næringsindhold
Energifordeling og – indhold pr. person
- Energi (kJ):
- 2920
- Energi (kcal):
- 695
- Protein (E%):
- 22
- Fedt (E%):
- 65
- Kulhydrater (E%):
- 13