Bagt blomkål med karamelliserede æbler og rosastegte koteletter
En hurtig og nem hverdagsret fyldt med smag. Bagt blomkål med karamelliserede æbler og rosastegte koteletter.
40 min.
4 pers.
Ingredienser
1 blomkål
2 spsk olivenolie
1 tsk salt
Peber
4 koteletter uden fedtkant, 800 g
2 madæbler, fx Ingrid Marie, Belle de boscoop eller Filippa
3 dl æblemost
½ dl æbleeddike
1 kvist rosmarin
75 g smør
Vidste du at…
Grisekød er blandt de kødtyper, der har det laveste klimaaftryk.
Det er et bedre kødvalg for klimaet. Få viden om grisekød og mere bæredygtig madlavning. Kilde: Rådet for sund mad, Vejledning om brug af generiske klimaanprisninger og kostråd til at fremme sundere valg
Sådan gør du
Fjern bladene fra blomkålen og stil i et ildfast fad
Krydr salt og peber og stænk med olivenolie
Bag ved 225o i 30 minutter
Krydr koteletterne med 1 tsk fint salt og peber og lad dem stå i 15 minutter.
Skær æblerne i grove skiver
Varm 1 spsk smør på en hed pande og lad det bruse op og blive gylden inden koteletterne brunes hårdt af 1 minut på begge sider.
Steg koteletterne færdig i ovnen sammen med blomkål de sidste 10 min. af blomkålens bagetid
Steg æblerne på samme pande som kødet, til de er godt karamelliseret.
Fjern æblerne fra panden, og kog panden af med æblemost, eddike, rosmarin og resten af smørret.
Smag til med salt og peber.
Tip
Kogte kartofler passer godt til denne ret. Beregn 125 g pr. person.