Hvad har jeg i køleskabet
William Milsted
Nemt og
enkelt

Kartoffelkompot med stegt spinat og krebinetter

En rigtig efterårsret til de kolde aftener. Stegte krebinetter med kartoffelkompot med rygeostecreme og stegt spinat.

Forberedelsestid
45 min.
Antal personer
4 pers.

Ingredienser

Kartoffelkompot

  • 800 g kartofler
  • 1 lille bundt persille
  • 2 dl piskefløde
  • 25 g smør
  • 2 spsk grov sennep
  • 2 spsk rygeost

Krebinetter

  • 500 g hakket grisekød, 8-12 % fedt
  • 1 æg
  • 1 tsk salt
  • Peber
  • 1 dl hvedemel
  • 2 dl rasp
  • ½ dl olivenolie
  • 25 g smør

Spinat

  • 200 g bladspinat
  • 25 g smør
  • 1 skalotteløg
  • 2 fed hvidløg
  • ½ citron

Vidste du at…
Grisekød er blandt de kødtyper, der har det laveste klimaaftryk.
Det er et bedre kødvalg for klimaet. Få viden om grisekød og mere bæredygtig madlavning.
Kilde: Rådet for sund mad, Vejledning om brug af generiske klimaanprisninger og kostråd til at fremme sundere valg

Sådan gør du

Kartoffelkompot

  1. Kog kartoflerne i en gryde med rigeligt vand, til de er helt møre.
  2. Skyl og hak persille.
  3. Stamp de kogte kartofler godt sammen med fløde, smør, sennep, rygeost og persille. Smag til med salt og peber.

Krebinetter

  1. Rør kødet med salt og lidt peber. Form fire 2 cm tykke krebinetter.
  2. Vend dem først i hvedemel, så i pisket æg og til sidst rasp.
  3. Varm smør og olie på en pande ved god varme.
  4. Steg bøfferne ca. 6 minutter på hver side. De skal være gyldne og gennemstegte.

Spinat

  1. Vask spinaten grundigt og tør den.
  2. Pil skalotteløg og hvidløg og hak dem fint.
  3. Varm smør på en pande ved god varme.
  4. Steg spinat, skalotteløg og hvidløg et par minutter. Tilsæt lidt citronsaft og smag til med salt og peber.

Servering

Anret krebinetter, kartoffelkompot og spinat på tallerkener.

Næringsindhold

Næringsindhold pr. person
(ca. 600 g af retten):

Energi:
4151 kJ (988 kcal)
Protein:
39 g
Kulhydrat:
64 g
Kostfibre:
7 g
Fedt:
64 g

Næringsindhold pr. 100 g:

Energi:
742 kJ (177 kcal)
Protein:
7 g
Kulhydrat:
11 g
Kostfibre:
1 g
Fedt:
11 g
Tomat (sliced)
Gulerod
Peberfrugt
Hvidløg
Champignon
Kål
Squash
Gris
Aubergine
Rødbede
Broccoli
Peberfrugt
Kål
Hvidløg
Aubergine
Rødbede
Majs
Chili
Ærter