Adobo er en populær filippinsk ret og tilberedningsproces, hvor kødet marineres i eddike, soya og hvidløg, brunes i olie for efterfølgende at simre i marinaden.
60 min.
4 pers.
Ingredienser
Adobo
400 g skinke eller filet af gris
½ dl æbleeddike
1 dl soyasauce
½ tsk salt
5 laurbærblade
10 fed hvidløg
2 tsk sukker
Blomkålsris
1 blomkål, ca. 500 g
1 tsk salt
1 spsk sennep
1 spsk æbleeddike
2 spsk olivenolie
150 g solsikkefrø
1 håndfuld friske krydderurter (fx persille og estragon)
Spejlæg
4 æg
10 g smør
1 tsk salt og friskkværnet peber
Vidste du at…
Grisekød er blandt de kødtyper, der har det laveste klimaaftryk.
Det er et bedre kødvalg for klimaet. Få viden om grisekød og mere bæredygtig madlavning. Kilde: Rådet for sund mad, Vejledning om brug af generiske klimaanprisninger og kostråd til at fremme sundere valg
Sådan gør du
Skær kødet ud i tynde strimler, og lad det marinere i æbleeddike, soya, salt, laurbærblade, groft hakket hvidløg og sukker så længe som muligt, men minimum 12-14 min.
Tag kødet op af marinaden, og brun kødet af i en gryde. Kom derefter marinaden i gryden og lad det simre i 30 min. med låg.
Blomkål rives fint og vendes med salt, sennep, æbleeddike, olivenolie, solsikkefrø og de finthakkede krydderurter.
Varm smør på en pande ved middel varme, slå de 4 æg ud på panden, og giv dem et drys salt og peber.
Anret adobo med blomkålsris og et spejlæg oven på.
Næringsindhold
Næringsindhold pr. person (ca. 400 g af retten):
Energi:
2465 kJ (587 kcal)
Protein:
42 g
Kulhydrat:
17 g
Kostfibre:
6 g
Fedt:
38 g
Næringsindhold pr. 100 g:
Energi:
618 kJ (147 kcal)
Protein:
11 g
Kulhydrat:
4 g
Kostfibre:
1 g
Fedt:
10 g
Relaterede opskrifter
Nemt og
enkelt
Hjemmelavet kartoffelsalat med grillede pølser
Nemt og
enkelt
Tostadas med barbecue-marinerede nakkekoteletter
Nemt og
enkelt
Flæskestegssandwich med sprøde svær
Nemt og
enkelt
Dims – Flæskestegssandwich i hotdogbrød
Nemt og
enkelt
Hjertesalat og rødbedesauce med nakkefilet af gris