Hvad har jeg i køleskabet

Hvordan kan man bruge bælgfrugter?

Bælgfrugter er en fælles betegnelse for bønner, linser og ærter. De kaldes bælgfrugter eller bælgplanter, fordi frugterne vokser i bælge. Bælgfrugter har længe været en undervurderet spise. Det er ærgerligt, for du kan faktisk tilberede mange skønne måltider med dem.

Udover at smage godt, så indeholder bælgplanter vigtige næringsstoffer og er gode for klimaet. I vores opskriftsunivers kan du finde en masse opskrifter, hvor vi bruger bælgfrugter.

Vi giver dig her inspiration til at tilberede skønne retter med bælgfrugter.

Røde linser
Røde linser er en hyppig spise i det indiske køkken og er kendt for deres høje indhold af kostfibre. Du har formentlig smagt Dhal, som laves med røde linser. Men du kan bruge linserne til meget mere. Kast dig ud i at tilberede delikate opskrifter med røde linser som eksempelvis jordskokker og gris i karry, en spicy indisk gryderet eller en portion grøn karry med rodfrugter, spinat og gris.

Bønner

Under kategorien bælgfrugter hører også brune, hvide og sorte bønner. De smukke, blanke bønner er særligt udbredte som ingrediens i det spanske og sydamerikanske køkken. Så skru op for varmen og tilbered dem som i denne ret med perlebyg, chili-con-gris og koriander, i en feijoada (bønnegryde) med gris eller i suppen, Ribollita, med saltet citron og grisekæbe.

Kikærter
Kikærter er især kendt som ingrediens i hummus og falafler, men den lille, lysebrune kikært kan tilberedes på et utal af delikate måder. Fælles er, at kikærten giver både smag og konsistens til retterne. Prøv eksempelvis at tilberede dem med stegt hvidkål og grisehjerte eller i en ret med fladbrød med grøntsager, kikærter og minutstrimler. Du kan også skrue helt op for smagen med denne lækre lyn-tagine af kikærter, grøntsager og nakkekorteletter.

Der er altså masser af gode muligheder for at bruge flere bælgfrugter i dagligdagen. Du kan få endnu mere inspiration til mad med grønt og gris i vores opskriftsunivers

Champignon
Ærter
Hvidløg
Tomat
Majs
Broccoli
Squash
Tomat (sliced)
Gulerod