Adobo er en populær filippinsk ret og tilberedningsproces, hvor kødet marineres i eddike, soya og hvidløg, brunes i olie for efterfølgende at simre i marinaden.
1 håndfuld friske krydderurter (fx persille og estragon)
Spejlæg
4 æg
10 g smør
1 tsk salt og friskkværnet peber
Vidste du at…
Grisekød er blandt de kødtyper, der har det laveste klimaaftryk.
Det er et bedre kødvalg for klimaet. Få viden om grisekød og mere bæredygtig madlavning. Kilde: Rådet for sund mad, Vejledning om brug af generiske klimaanprisninger og kostråd til at fremme sundere valg
Sådan gør du
Skær kødet ud i tynde strimler, og lad det marinere i æbleeddike, soya, salt, laurbærblade, groft hakket hvidløg og sukker så længe som muligt, men minimum 12-14 min.
Tag kødet op af marinaden, og brun kødet af i en gryde. Kom derefter marinaden i gryden og lad det simre i 30 min. med låg.
Blomkål rives fint og vendes med salt, sennep, æbleeddike, olivenolie, solsikkefrø og de finthakkede krydderurter.
Varm smør på en pande ved middel varme, slå de 4 æg ud på panden, og giv dem et drys salt og peber.
Anret adobo med blomkålsris og et spejlæg oven på.
Næringsindhold
Energifordeling og – indhold pr. person
Energi (kJ):
2462
Energi (kcal):
588
Protein (E%):
30
Fedt (E%):
60
Kulhydrater (E%):
10
Relaterede opskrifter
Masser
af grønt
Tomat-feta og bagte gulerødder med sprød gris
Masser
af grønt
Syrlig kålsalat med mørbrad af gris og svampe
Masser
af grønt
Stegte ris med grønt og marineret gris
Masser
af grønt
Grønkål og gnocchi med mørbrad af gris
Masser
af grønt
Spinatpandekager med syltede rødløg, feta og kotelet
Masser
af grønt
Bitre salater med saltede solbær og grillet hjerte af gris