Hvad har jeg i køleskabet
William Milsted
Nemt og
enkelt

Adobo med blomkål, solsikkefrø og spejlæg

Adobo er en populær filippinsk ret og tilberedningsproces, hvor kødet marineres i eddike, soya og hvidløg, brunes i olie for efterfølgende at simre i marinaden.

Forberedelsestid
60 min.
Antal personer
4 pers.

Ingredienser

Adobo

  • 400 g skinke eller filet af gris
  • ½ dl æbleeddike
  • 1 dl soyasauce
  • ½ tsk salt
  • 5 laurbærblade
  • 10 fed hvidløg
  • 2 tsk sukker

Blomkålsris

  • 1 blomkål, ca. 500 g
  • 1 tsk salt
  • 1 spsk sennep
  • 1 spsk æbleeddike
  • 2 spsk olivenolie
  • 150 g solsikkefrø
  • 1 håndfuld friske krydderurter (fx persille og estragon)

Spejlæg

  • 4 æg
  • 10 g smør
  • 1 tsk salt og friskkværnet peber

Vidste du at…
Grisekød er blandt de kødtyper, der har det laveste klimaaftryk.
Det er et bedre kødvalg for klimaet. Få viden om grisekød og mere bæredygtig madlavning.
Kilde: Rådet for sund mad, Vejledning om brug af generiske klimaanprisninger og kostråd til at fremme sundere valg

 

Sådan gør du

  1. Skær kødet ud i tynde strimler, og lad det marinere i æbleeddike, soya, salt, laurbærblade, groft hakket hvidløg og sukker så længe som muligt, men minimum 12-14 min.
  2. Tag kødet op af marinaden, og brun kødet af i en gryde. Kom derefter marinaden i gryden og lad det simre i 30 min. med låg.
  3. Blomkål rives fint og vendes med salt, sennep, æbleeddike, olivenolie, solsikkefrø og de finthakkede krydderurter.
  4. Varm smør på en pande ved middel varme, slå de 4 æg ud på panden, og giv dem et drys salt og peber.
  5. Anret adobo med blomkålsris og et spejlæg oven på.

Næringsindhold

Næringsindhold pr. person
(ca. 400 g af retten):

Energi:
2465 kJ (587 kcal)
Protein:
42 g
Kulhydrat:
17 g
Kostfibre:
6 g
Fedt:
38 g

Næringsindhold pr. 100 g:

Energi:
618 kJ (147 kcal)
Protein:
11 g
Kulhydrat:
4 g
Kostfibre:
1 g
Fedt:
10 g
Chili
Majs
Tomat (sliced)
Aubergine
Kål
Peberfrugt
Broccoli
Squash
Tomat
Hvidløg
Gulerod
Tomat
Broccoli
Majs
Champignon
Hvidløg
Løg
Kidneybønner
Rødbede