Hvad har jeg i køleskabet
Bagte rodfrugter med bøf af gris og italiensk topping
Masser
af grønt

Bagte rodfrugter med bøf af gris og italiensk topping

Olivia Salo nyfortolker gamle, danske retter i godt selskab – her med William Milsted. I denne omgang har ’Koteletter i fad’ fået et nyt twist og er blevet til ‘Bagte rodfrugter med bøf af gris og italiensk topping’.

Forberedelsestid
45 min.
Antal personer
4 pers.

Ingredienser

  • 4 stk. koteletter af gris (af 150 g)
  • 5 store gulerødder
  • 4 pastinakker
  • 3 jordskokker
  • 2 fed hvidløg
  • 1 dåse hakkede tomater
  • Salt & peber
  • Citron
  • 4 frisk rosmarinkviste
  • 150 g ricotta
  • Frisk basilikum
  • 1,5 squash til ”pasta”
  • 1 spsk Olivenolie

Vidste du at…
Grisekød er blandt de kødtyper, der har det laveste klimaaftryk.
Det er et bedre kødvalg for klimaet. Få viden om grisekød og mere bæredygtig madlavning.
Kilde: Rådet for sund mad, Vejledning om brug af generiske klimaanprisninger og kostråd til at fremme sundere valg

Sådan gør du

  1. Tænd ovn på 180 grader.
  2. Skræl rodfrugter og skær dem i mundrette stykker.
  3. Kom rodfrugter i et stort smurt ovnfast fad med presset hvidløg og hakkede tomater.
  4. Kom rodfrugter i ovn og steg i ca. 25 min.
  5. Krydr koteletter med salt og peber.
  6. Varm olie på en pande ved god varme. Brun koteletterne ca. 1 minut på hver side. Skru ned til middel varme og steg dem færdige, ca. 3 minutter på hver side.
  7. Tag fadet ud og læg koteletterne samt rosmarinkviste med i fadet med rodfrugter de sidste 5 minutter.
  8. Vask squash grundigt og riv squash i lange strimler. Vend evt. strimlerne hurtigt i kogt vand.
  9. Rør ricotta med salt, peber og citron.
  10. Top koteletterne med ricotta og frisk basilikum.
  11. Server koteletter med rodfrugter og squashpasta.

Næringsindhold

Næringsindhold pr. person
(ca. 720 g af retten):

Energi:
1951 kJ (465 kcal)
Protein:
44 g
Kulhydrat:
36 g
Kostfibre:
14 g
Fedt:
13 g

Næringsindhold pr. 100 g:

Energi:
272 kJ (65 kcal)
Protein:
6 g
Kulhydrat:
5 g
Kostfibre:
2 g
Fedt:
2 g
Aubergine
Rødbede
Peberfrugt
Gris
Champignon
Majs
Løg
Kartoffel
Chili
Ærter
Tomat
Kidneybønner
Chili
Peberfrugt
Squash
Broccoli
Løg
Hvidløg
Aubergine