Hvad har jeg i køleskabet
William Milsted
Nemt og
enkelt

Bruschetta med urtesalat, parmesan og lever af gris

Lever deler vandene, men lever kan rigtig meget mere end leverpostej. Her kommer et godt bud på, hvordan lever er et lækkert element, på et stykke ristet brød, på en helt anden måde end leverpostej.

Forberedelsestid
30 min.
Antal personer
4 pers

Ingredienser

Bruschetta

  • 300 g lever af gris
  • 1 dl olivenolie
  • 4 skiver franskbrød, gerne fuldkorn
  • 25 g smør
  • 2 store skalotteløg, 60 g
  • 4 fed hvidløg
  • ½ bdt persille
  • 2 usprøjtede citroner
  • 2 spsk grov sennep
  • 1 tsk flagesalt
  • Friskkværnet peber

Urtesalat

  • 2 hoveder radicchio- eller julesalat, 250 g
  • 2 æbler, 250 g, fx Belle de Boscoop, Ingrid Marie,
  • ½ bundt dild
  • ½ bundt persille
  • ½ bundt kørvel
  • 4 kviste estragon
  • Lidt olivenolie

Topping

  • 40 g revet parmesan

Vidste du at…
Grisekød er blandt de kødtyper, der har det laveste klimaaftryk.
Det er et bedre kødvalg for klimaet. Få viden om grisekød og mere bæredygtig madlavning.
Kilde: Rådet for sund mad, Vejledning om brug af generiske klimaanprisninger og kostråd til at fremme sundere valg

 

Sådan gør du

  1. Puds lever for hinder og blodårer og skær i 1 cm tykke skiver.
  2. Varm olivenolie på en pande ved god varme. Steg lever, ca. 1 min på hver side og tag af.
  3. Steg skiver af franskbrød i lidt olivenolie på panden, til de er sprøde, og tag dem af.
  4. Kom smør, skiver af skalotteløg, knust hvidløg, persille, revet citronskal og saft fra 1 citron, og sennep, på panden. Steg det hele i nogle minutter, til løgene er møre.
  5. Pluk salaten i blade, skær æblerne i tynde både, pluk krydderurterne i små buketter og vend det hele i lidt olivenolie.
  6. Anret brødene med de stegte skiver af lever, løg og juicen fra panden, samt urtesalat, parmesan, sort peber og flagesalt.

Næringsindhold

Næringsindhold pr. person
(ca. 400 g af retten):

Energi:
2539 kJ (605 kcal)
Protein:
28 g
Kulhydrat:
37 g
Kostfibre:
9 g
Fedt:
37 g

Næringsindhold pr. 100 g:

Energi:
634 kJ (151 kcal)
Protein:
7 g
Kulhydrat:
9 g
Kostfibre:
2 g
Fedt:
9 g
Kartoffel
Rødbede
Majs
Aubergine
Tomat (sliced)
Kidneybønner
Kål
Gris
Løg
Champignon
Rødbede
Blomkål
Champignon
Tomat
Chili
Peberfrugt
Kartoffel
Kål
Squash