Den ultimative tømmermændssandwich eller cocktail snack. En cubansk inspireret sandwich med appelsinglaserede koteletter og ost.
40 min.
2 pers.
Ingredienser
1 dl appelsinjuice
½ dl mørk farin
1 spsk stødt kommen
1 spsk hvidløgspulver
½ spsk tørret oregano
1 lime
2 spsk olivenolie
1 tsk salt
Peber
2 stk nakkekoteletter
2 knivspids fint salt
4 skiver sandwichbrød, 1 flute eller ciabattabrød
2 spsk stærk sennep
2 skiver røget skinke
2 skiver cheddarost
10 skiver syltede agurker
2 tomater
Evt. tilbehør: Kolde mojitos
Vidste du at…
Grisekød er blandt de kødtyper, der har det laveste klimaaftryk.
Det er et bedre kødvalg for klimaet. Få viden om grisekød og mere bæredygtig madlavning. Kilde: Rådet for sund mad, Vejledning om brug af generiske klimaanprisninger og kostråd til at fremme sundere valg
Sådan gør du
Pisk appelsinjuice, farin, kommen, hvidløgspulver, oregano, saften fra 1 lime, olie, salt og peber sammen til en BBQ-marinade.
Gnid nakkekoteletterne med fint salt, olie og peber.
Steg dem godt af, så de får masser af stegeskorpe på en varm grill-/stegepande. Det skal syde, når koteletterne rammer panden.
Skru ned for varmen, steg i 12-15 minutter og pensl koteletterne flere gange med marinaden, til de bliver glaserede.
Flæk flutes eller ciabattabrød, hvis det er det du bruger.
Smør sennep på begge sider af brødet.
Læg skinke, ost, tomat i skiver og syltede agurker på brødet.
Kødet skæres i tynde skiver og kommes i sandwichen med et drys salt og peber.
Sandwichen steges i smør på en varm grill-/stegepande på begge sider gerne med et godt tryk, så den ikke falder fra hinanden.