Masser
af grønt
af grønt
Friske forårsruller med grønt og koteletter
30 min.
4 pers.
Ingredienser
Marinerede nakkekoteletter
- 4 stk. nakkekoteletter (ca. 400 g.)
- Saft fra ½ lime
- 2 stk. fintrevet hvidløg
- 1 tsk. frisk fintrevet ingefær
- 1 spsk. olie
- 1 tsk. Salt
- 3 spsk. hoisinsauce
Peanutbutter-dip
- 7 tsk. Peanutbutter
- 4 tsk. Tahin
- 2 spsk. Soya
- 3 spsk. olivenolie
Derudover
- 8 stk. rispapir
- 250 g. glasnudler
- 1 agurk, i tynde stave
- 0,5 mango, i tynde skiver
- 1 avocado, i tynde skiver
- 3 gulerødder, i tynde stave
- Salatblade, fintsnittet (ca. et halvt hoved)
- 1 bakke sukkerærter, i tynde stave (ca. 125 g.)
- 1 håndfuld hakkede cashewnødder
- 1 chili, i tynde skiver
Vidste du at…
Grisekød er blandt de kødtyper, der har det laveste klimaaftryk.
Det er et bedre kødvalg for klimaet. Få viden om grisekød og mere bæredygtig madlavning.
Kilde: Rådet for sund mad, Vejledning om brug af generiske klimaanprisninger og kostråd til at fremme sundere valg
Sådan gør du
- Skær nakkekoteletter i strimler og bland med limesaft, hvidløg, ingefær, olie og salt.
- Stil på køl i 30 min.
- Brun kødet af på en varm pande.
- Tilsæt hoisinsauce og lad kødet stege i ca. 3-4 min.
- Sæt kødet til side.
- Rør ingredienserne sammen, til dippen er ensartet og smag den til.
- Kog nudlerne og forbered grøntsagerne.
- Kom vand i en bred skål og udblød et rispapir i et par sekunder.
- Placer rispapir på et skærebræt. Kom fyld af grøntsager, nudler og kød på rispapiret i en lille aflang bunke (på den del af rispapiret, der er ved dig) og rul en omgang og fold derefter siderne ind, så du får en stram rispapirsrulle.
- Skær rullen over på midten.
- Server med peanutbutter-dip.
Velbekomme!
Næringsindhold
Næringsindhold pr. person
(ca. 552 g af retten):
- Energi:
- 3782 kJ (909 kcal)
- Protein:
- 29 g
- Kulhydrat:
- 97 g
- Kostfibre:
- 10 g
- Fedt:
- 44 g
Næringsindhold pr. 100 g:
- Energi:
- 685 kJ (164 kcal)
- Protein:
- 5 g
- Kulhydrat:
- 18 g
- Kostfibre:
- 2 g
- Fedt:
- 8 g