Hvad har jeg i køleskabet
Masser
af grønt

Friske forårsruller med grønt og koteletter

Forberedelsestid
30 min.
Antal personer
4 pers.

Ingredienser

Marinerede nakkekoteletter

  • 4 stk. nakkekoteletter (ca. 400 g.)
  • Saft fra ½ lime
  • 2 stk. fintrevet hvidløg
  • 1 tsk. frisk fintrevet ingefær
  • 1 spsk. olie
  • 1 tsk. Salt
  • 3 spsk. hoisinsauce

Peanutbutter-dip

  • 7 tsk. Peanutbutter
  • 4 tsk. Tahin
  • 2 spsk. Soya
  • 3 spsk. olivenolie

Derudover 

  • 8 stk. rispapir
  • 250 g. glasnudler
  • 1 agurk, i tynde stave
  • 0,5 mango, i tynde skiver
  • 1 avocado, i tynde skiver
  • 3 gulerødder, i tynde stave
  • Salatblade, fintsnittet (ca. et halvt hoved)
  • 1 bakke sukkerærter, i tynde stave (ca. 125 g.)
  • 1 håndfuld hakkede cashewnødder
  • 1 chili, i tynde skiver

Vidste du at…
Grisekød er blandt de kødtyper, der har det laveste klimaaftryk.
Det er et bedre kødvalg for klimaet. Få viden om grisekød og mere bæredygtig madlavning.
Kilde: Rådet for sund mad, Vejledning om brug af generiske klimaanprisninger og kostråd til at fremme sundere valg

Sådan gør du

  1. Skær nakkekoteletter i strimler og bland med limesaft, hvidløg, ingefær, olie og salt.
  2. Stil på køl i 30 min.
  3. Brun kødet af på en varm pande.
  4. Tilsæt hoisinsauce og lad kødet stege i ca. 3-4 min.
  5. Sæt kødet til side.
  6. Rør ingredienserne sammen, til dippen er ensartet og smag den til.
  7. Kog nudlerne og forbered grøntsagerne.
  8. Kom vand i en bred skål og udblød et rispapir i et par sekunder.
  9. Placer rispapir på et skærebræt. Kom fyld af grøntsager, nudler og kød på rispapiret i en lille aflang bunke (på den del af rispapiret, der er ved dig) og rul en omgang og fold derefter siderne ind, så du får en stram rispapirsrulle.
  10. Skær rullen over på midten.
  11. Server med peanutbutter-dip.

Velbekomme!

Næringsindhold

Næringsindhold pr. person
(ca. 552 g af retten):

Energi:
3782 kJ (909 kcal)
Protein:
29 g
Kulhydrat:
97 g
Kostfibre:
10 g
Fedt:
44 g

Næringsindhold pr. 100 g:

Energi:
685 kJ (164 kcal)
Protein:
5 g
Kulhydrat:
18 g
Kostfibre:
2 g
Fedt:
8 g
Kartoffel
Gris
Champignon
Blomkål
Løg
Gulerod
Hvidløg
Majs
Kidneybønner
Ærter
Rødbede
Tomat
Chili
Squash
Tomat (sliced)
Champignon
Kål
Kartoffel
Hvidløg
Peberfrugt