Alt i en. Der er nemlig både grøntsager og kød at finde på disse lækre grillspyd med sommergrønt, lever og mørbrad – tidligere kendt som svinemørbrad.
25 min
4 pers.
Ingredienser
Grillspyd med mørbrad og lever
250 g grisemørbrad
150 g griselever
5 fed hvidløg
1 tsk salt og ½ tsk peber
2 tsk paprika
1 spsk olivenolie
Sommergrønt
1 aubergine
1 squash
2 hjertesalat
8 cherrytomater
1 spsk olivenolie
1 tsk salt
12 grillspyd
Vidste du at…
Grisekød er blandt de kødtyper, der har det laveste klimaaftryk.
Det er et bedre kødvalg for klimaet. Få viden om grisekød og mere bæredygtig madlavning. Kilde: Rådet for sund mad, Vejledning om brug af generiske klimaanprisninger og kostråd til at fremme sundere valg
Sådan gør du
Grillspyd med mørbrad og lever
Skær kødet i tern på 3 x 3 cm.
Pil og riv eller pres hvidløg.
Mariner kødet i hvidløg, salt, peber, paprika og olivenolie i mindst 1 time.
Sæt mørbrad og lever på spyd og grill dem ved hård varme. Sæt evt. lidt grønt ind imellem.
Sommergrøntsager
Skyl grøntsagerne og skær aubergine, squash og hjertesalat i gode mundrette stykker.
Vend dem i olie og salt.
Kom dem på spyd og grill dem på hård varme i 6-7 minutter.
Tip
Spyddene kan også grilles i ovnen.
Server evt. med kartofler, ris eller couscous, hvis retten skal være en hovedret.
Næringsindhold
Næringsindhold pr. person (ca. 385 g af retten):
Energi:
1134 kJ (270 kcal)
Protein:
26 g
Kulhydrat:
8 g
Kostfibre:
6 g
Fedt:
14 g
Næringsindhold pr. 100 g:
Energi:
293 kJ (70 kcal)
Protein:
7 g
Kulhydrat:
2 g
Kostfibre:
1 g
Fedt:
4 g
Relaterede opskrifter
Grill
Hjemmelavet kartoffelsalat med grillede pølser
Grill
Tostadas med barbecue-marinerede nakkekoteletter
Grill
Fennikel-tomat chutney med grillet secreto og couscous
Grill
Toast med svampe, rå asparges og skiver af kotelet
Grill
Nektarinsalat med grillet spidskål og nakkekoteletter
Grill
Knuste kartofler og radiser med minutstrimler og chorizo på grillspyd