Hvad har jeg i køleskabet
Nicolaj Møller
Masser
af grønt

Gris med hjertesalat og rødbedesauce

Antal personer
4 pers.

Ingredienser

  • Nakkefilet fra gris 700g.
  • 40 g smør
  • 1 dl olivenolie
  • 1 fed hvidløg
  • 4 skiver spansk joselito skinke

Rødbedesauce:

  • ½ l rødbedejuice
  • ¼ l balsamico
  • ½ l grisefond
  • 150 g smør
  • Salt
  • Peber
  • ½ citron

Salat med parmesan:

  • 2 stk. hjertesalat
  • Olivenolie
  • 40 g parmesan
  • 40 g smør
  • Salt
  • Peber

Pynt:

  • Rød melde og fuglegræs

Vidste du at…
Grisekød er blandt de kødtyper, der har det laveste klimaaftryk.
Det er et bedre kødvalg for klimaet. Få viden om grisekød og mere bæredygtig madlavning.
Kilde: Rådet for sund mad, Vejledning om brug af generiske klimaanprisninger og kostråd til at fremme sundere valg

Sådan gør du

  • Krydr kødet med salt og peber.
  • Steg kødet 2-3 min. på hver side i masser af olivenolie, smør og hvidløg.
  • Herefter skal kødet trække i 4 min. Gerne på en rist, så kødet kan komme af med varmen.
  • Skær kødet i skiver à ca. 2 cm.
  • Læg en skive skinke på hvert stykke kød og brænd med en gasbrænder for sprødhed.

Rødbedesauce:

  • Bland rødbedejuice, balsamico og grisefond sammen og kog det ned til halvdelen.
  • Monter det herefter med brunet smør.
  • Smag saucen til med salt, peber og citronsaft.

Salat med parmesan:

  • Halver hjertesalaterne på langs. Krydr med salt og peber.
  • Varm en pande op med olivenolie og steg salatstykkerne forsigtigt.
  • Når salaterne er ved at være færdige, slukkes panden og smør tilsættes.
  • Parmesan rives hen over salatstykkerne.

Næringsindhold

Energifordeling og – indhold pr. person

Squash
Aubergine
Kidneybønner
Tomat (sliced)
Tomat
Hvidløg
Champignon
Rødbede
Kartoffel
Majs
Tomat (sliced)
Kidneybønner
Gulerod
Rødbede
Aubergine
Tomat
Champignon
Chili
Hvidløg