Sidst på
måneden
måneden
Grønt, ris og karamelliseret grisekød
45 min.
4 pers.
Ingredienser
- 400 g grisekoteletter
- 5 fed hvidløg
- 2 cm frisk Ingefær
- 1 frisk chili
- 2 spsk. olie
- 5 spsk. soya
- 3 spsk. honning
- 0,5 tsk. kværnet peber
- 4 dl ris
- 1 aubergine
- 0,5 spidskål
- 1 bundt forårsløg
Vidste du at…
Grisekød er blandt de kødtyper, der har det laveste klimaaftryk.
Det er et bedre kødvalg for klimaet. Få viden om grisekød og mere bæredygtig madlavning.
Kilde: Rådet for sund mad, Vejledning om brug af generiske klimaanprisninger og kostråd til at fremme sundere valg
Sådan gør du
- Hak hvidløg, ingefær og chili fint.
- Skær grisekødet ud i mindre stykker.
- Steg hvidløg, ingefær, chili og kødet på en pande ved høj varme i olie.
- Efter 2-3 minutter tilføjes soya, honning og peber og der koges, indtil det er karamelliseret. Det tager ca. 4-5 minutter.
- Kog risene i saltet vand efter pakkens anvisning.
- Skær grøntsagerne i mindre stykker og steg dem på panden, som blev brugt til kødet, tilføj også en smule vand, for at få alt smagen med.
- Server det karamelliserede kød med ris og de stegte grøntsager.
Næringsindhold
Næringsindhold pr. person
(ca. 737 g af retten):
- Energi:
- 2756 kJ (659 kcal)
- Protein:
- 33 g
- Kulhydrat:
- 82 g
- Kostfibre:
- 8 g
- Fedt:
- 20 g
Næringsindhold pr. 100 g:
- Energi:
- 374 kJ (89 kcal)
- Protein:
- 4 g
- Kulhydrat:
- 11 g
- Kostfibre:
- 1 g
- Fedt:
- 3 g