Kartoffelsalat hører sig til på det klassiske grill-bord og går hånd i hånd med en lækker grillpølse. Lav din egen kartoffelsalat og imponér dine venner!
50 min
4 pers.
Ingredienser
Kartoffelsalat
1 kg. Små kartofler
2,5 dl. Ymer
2 dl. Creme fraiche
1 spsk. sød sennep
1 god håndfuld finthakket purløg
1 lille finthakket skalotteløg
Saften fra en halv citron
1,5 tsk. Salt
1 tsk. Friskkværnet peber
Pølser
En god pakke tykke grillpølser (1 pr. person)
Opskrift af Benjamin Kanu
Vidste du at…
Grisekød er blandt de kødtyper, der har det laveste klimaaftryk.
Det er et bedre kødvalg for klimaet. Få viden om grisekød og mere bæredygtig madlavning. Kilde: Rådet for sund mad, Vejledning om brug af generiske klimaanprisninger og kostråd til at fremme sundere valg
Sådan gør du
Start med at sætte vand over til dine kartofler
Skyl kartoflerne og lad dem koge i ca. 12 minutter
Tag gryden af blusset og lad kartoflerne stå i kogevandet i yderligere 10-12 minutter
Hæld herefter vandet fra og sæt kartoflerne i køleskabet – til de er helt kolde (Hack: Køl dem ned i koldt vand. Så bliver de hurtigere kolde)
Hak purløg og skalotteløg
Tag nu en stor skål og bland creme fraiche, ymer, purløg, skalotteløg, sød sennep, citron, salt og peber
Skær de kolde kartofler i små tern og vend dem forsigtigt op i skålen
Sæt kartoffelsalaten på køl
Top til sidst med noget frisk karse
Tænd nu din grill på mellem varme og læg pølserne på grillen.
Vend dem jævnligt for at undgå, at de sprækker.
En god grillpølse,skal gerne have 15-20 min. Alt afhængig af tykkelse.
Tag kartoffelsalaten ud fra køl og servér med de lækre grillpølser.
Velbekomme.
Næringsindhold
Næringsindhold pr. person (ca. 460 g af retten):
Energi:
2080 kJ (500 kcal)
Protein:
20 g
Kulhydrat:
49 g
Kostfibre:
4 g
Fedt:
24 g
Næringsindhold pr. 100 g:
Energi:
460 kJ (110 kcal)
Protein:
4 g
Kulhydrat:
11 g
Kostfibre:
1 g
Fedt:
5 g
Relaterede opskrifter
Sidst på
måneden
Flæskestegssandwich med sprøde svær
Sidst på
måneden
Dims – Flæskestegssandwich i hotdogbrød
Sidst på
måneden
Grønt, ris og karamelliseret grisekød
Sidst på
måneden
Stegte ris med grønt og marineret gris
Sidst på
måneden
Spinatpandekager med syltede rødløg, feta og kotelet