Sidst på
måneden
måneden
Stegte ris med grønt og marineret gris
60 min.
4 pers.
Ingredienser
Gris
- 500 g stegeflæsk i skiver
- 1 løg
- 2 fed hvidløg
- 4 spsk hoisinsauce eller sweet chilisauce
Sovs
- 1 spsk kogende vand
- 1 tsk honning
- 1 tsk sesamolie eller anden olie
- 2 spsk sojasauce
- ¼ tsk hvid peber
Ris
- 300 gram jasmin ris
- 1 spsk olie
- 1 spsk salt
Grønt
- 2 æg
- 2 tsk olie
- 1 mellemstort løg
- 2 forårsløg, 30 g
- 1 rød peberfrugt
- 4 stængler bladselleri, 160 g
- 1 bakke bønnespirer, 100 g
- 1 spsk olie
Pynt
- Frisk koriander og peanuts
Vidste du at…
Grisekød er blandt de kødtyper, der har det laveste klimaaftryk.
Det er et bedre kødvalg for klimaet. Få viden om grisekød og mere bæredygtig madlavning.
Kilde: Rådet for sund mad, Vejledning om brug af generiske klimaanprisninger og kostråd til at fremme sundere valg
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 180 grader
- Skær kødet i strimler
- Pil løg og hvidløg og hak dem meget fint
- Bland med hoisinsauce
- Vend kødet i marinaden og lad det trække mindst ½ time
- Læg kødet i et ovnfast fad og steg det 35 minutter
- Vend af og til
- Bland alle ingredienser til sovs i en skål
- Kog ris efter anvisning på emballagen
- Pisk æg sammen
- Varm olie på en pande ved middel varme og steg æg til røræg
- Pil og hak løg
- Rens forårsløg og skær dem i skiver på skrå
- Fjern kerner fra peberfrugt og skær den i tern
- Skyl bladselleri og skær dem i tern
- Varm olie i en wok eller sauterpande ved middel varme
- Steg løg til de er klare
- Tilsæt det stegte kød
- Tilsæt ris og rør godt
- Tilsæt sovsen og rør godt
- Tilsæt røræg, forårsløg, peberfrugt, bladselleri og bønnespirer
- Rør rundt og steg et parminutter
- Smag til med salt, peber og sojasauce
- Pynt evt. med hakket koriander og peanuts
Næringsindhold
Næringsindhold pr. person
(ca. 656 g af retten):
- Energi:
- 3919 kJ (937 kcal)
- Protein:
- 39 g
- Kulhydrat:
- 80 g
- Kostfibre:
- 6 g
- Fedt:
- 49 g
Næringsindhold pr. 100 g:
- Energi:
- 598 kJ (143 kcal)
- Protein:
- 6 g
- Kulhydrat:
- 12 g
- Kostfibre:
- 1 g
- Fedt:
- 7 g