Sidst på
måneden
måneden
Spinatpandekager med syltede rødløg, feta og kotelet
45 min.
4 pers.
Ingredienser
Spinatpandekager
- 125 g baby spinat
- 1 dl mælk
- 3 æg
- 30 g smør
- 200 g hvedemel
- Salt og peber
- smør til stegning
Syltede rødløg
- 2 rødløg
- 1 usprøjtet citron
- 1 spsk akaciehonning
Koteletter
- 4 koteletter af gris, 600 g
- 1 spsk olivenolie
Pynt
- 2 dl græsk yoghurt
- 200 g babyspinat
Vidste du at…
Grisekød er blandt de kødtyper, der har det laveste klimaaftryk.
Det er et bedre kødvalg for klimaet. Få viden om grisekød og mere bæredygtig madlavning.
Kilde: Rådet for sund mad, Vejledning om brug af generiske klimaanprisninger og kostråd til at fremme sundere valg
Sådan gør du
- Skyl spinat og blend den med mælk til du får en helt grøn mælk
- Slå æg ud i en skål og tilsæt mel og spinat-mælk lidt ad gangen, til du får en helt ensartet lind dej
- Smelt smør i en lille gryde og rør det i pandekagedejen sammen med et nip salt og peber
- Varm lidt smør på en pande. Hæld ½ dl pandekagedej på og steg pandekagen ca. 30 sekunder på begge sider, så den får en flot farve. Fortsæt til al dejen er brugt
- Pil og halver rødløg og snit dem helt fint
- Kom løg i en skål sammen med fintrevet skal og saft fra citron, honning, salt og peber og vend godt rundt, lad det marinere i mindst 10 minutter
- Krydr koteletter med salt og peber
- Varm en pande ved høj varme og steg fedtkanten på koteletterne, så den bliver sprød og gylden
- Brun nu koteletterne 1 minut på hver side, sku ned til middel varme. Steg yderligere 2-3 minutter på hver side, så de får en flot gylden stegeskorpe og samtidig er saftige i midten
- Tag koteletterne af panden og lad dem hvile i 4-5 minutter, inden de skæres i tynde skiver.
- Anret de lune pandekager med skiver af kotelet, små klatter af yoghurt, syltet løg og babyspinat.
TIP
Dejen kan også laves til de flotteste grønne vafler.
Pandekagerne kan sagtens laves i forvejen og så lunes, når de skal spises.
Næringsindhold
Næringsindhold pr. person
(ca. 481 g af retten):
- Energi:
- 3114 kJ (744 kcal)
- Protein:
- 47 g
- Kulhydrat:
- 49 g
- Kostfibre:
- 5 g
- Fedt:
- 39 g
Næringsindhold pr. 100 g:
- Energi:
- 647 kJ (155 kcal)
- Protein:
- 10 g
- Kulhydrat:
- 10 g
- Kostfibre:
- 1 g
- Fedt:
- 8 g