af grønt
Grønkålssalat og Pork Belly med persillepesto
Olivia Salo nyfortolker gamle, danske retter i godt selskab – her med Daniel Hoffe. I denne omgang har ’Ribbensteg med kartofler og rødkål’ fået et nyt twist og er blevet til ’Grønkålssalat og Pork Belly med persillepesto’.
Ingredienser
Pork Belly
- Et stykke bryst (Ribbensteg uden ben. ca. 750 g.)
- Salt, paprika, peber til at smage til.
Dressing til grønkålssalat
- 1 spsk. olivenolie
- 1 spsk. hvidvinseddike
- 1 tsk. honning
- 1 tsk. sennep
- Citron
- Salt & peber
Grønkålssalat
- 200g frisk grønkål
- 1 granatæble (Kun kernerne)
- 100g mandler
Persillepesto
- 1 stort bundt persille
- 1-2 fed hvidløg
- 1 citron
- 2 spsk. olivenolie
- Vand
- Salt & peber
Vidste du at…
Grisekød er blandt de kødtyper, der har det laveste klimaaftryk.
Det er et bedre kødvalg for klimaet. Få viden om grisekød og mere bæredygtig madlavning.
Kilde: Rådet for sund mad, Vejledning om brug af generiske klimaanprisninger og kostråd til at fremme sundere valg
Sådan gør du
Pork Belly, dagen inden
- Dagen inden: Læg ribbensteg på et stykke bagepapir, kom hertil salt, peber og paprika på kødet – både foran og bagpå.
- Pak ribbenstegen ind i 2 lag bagepapir og et lag sølvpapir. Kom dernæst i ovnen på 90 grader i 5½ time.
- Behold indpakningen på, når stegen tages ud og kom den i køleskabet over natten.
Grønkålssalat
- Grønkålen skylles og snittes fint.
- Granatæblekernerne tilføjes skålen med grønkål.
- Dressingen laves. Alle ingredienserne vendes sammen.
- Anret grønkål og granatæblekerner i en skål. Vend med dressingen og slut af med at drysse mandler på toppen.
Persillepesto
- Kom persillen med stilke i en blender sammen med citronsaft, tre spiseskefulde olivenolie og hvidløg (Her kan en stavblender også bruges).
- Blend det hele til en pesto, og smag til med salt og peber (tilføj evt. lidt mere citronsaft og olivenolie).
Pork Belly, på dagen
- Skær fedtet fra – men gem fedtet, det skal bruges senere.
- Skær stegen ud i fileter á cirka 3×5 cm.
- Skær ned i det øverste fedtlag, så marmoreringen er tydelig, når man steger.
- Brug det overskydende fedt på panden, og steg dernæst de udskårne stykker på panden.
- Start med fedtsiden og steg så stykkerne på medium varme på de andre sider, indtil de er sprøde.
- Afslut retten med at anrette persillepesto på en tallerken og læg stykker af Pork Belly ovenpå.
- Anret grønkålssalaten på siden.
Næringsindhold
Næringsindhold pr. person
(ca. 375 g af retten):
- Energi:
- 3956 kJ (942 kcal)
- Protein:
- 39 g
- Kulhydrat:
- 16 g
- Kostfibre:
- 8 g
- Fedt:
- 80 g
Næringsindhold pr. 100 g:
- Energi:
- 1055 kJ (251 kcal)
- Protein:
- 10 g
- Kulhydrat:
- 4 g
- Kostfibre:
- 2 g
- Fedt:
- 21 g