Hvad har jeg i køleskabet
Grønkålssalat med pork belly
Masser
af grønt

Grønkålssalat og Pork Belly med persillepesto

Olivia Salo nyfortolker gamle, danske retter i godt selskab – her med Daniel Hoffe. I denne omgang har ’Ribbensteg med kartofler og rødkål’ fået et nyt twist og er blevet til ’Grønkålssalat og Pork Belly med persillepesto’.

Forberedelsestid
40 min og 5,5 time dagen før
Antal personer
4 pers.

Ingredienser

Pork Belly

  • Et stykke bryst (Ribbensteg uden ben. ca. 750 g.)
  • Salt, paprika, peber til at smage til.

Dressing til grønkålssalat

  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. hvidvinseddike
  • 1 tsk. honning
  • 1 tsk. sennep
  • Citron
  • Salt & peber

Grønkålssalat

  • 200g frisk grønkål
  • 1 granatæble (Kun kernerne)
  • 100g mandler

Persillepesto

  • 1 stort bundt persille
  • 1-2 fed hvidløg
  • 1 citron
  • 2 spsk. olivenolie
  • Vand
  • Salt & peber

Vidste du at…
Grisekød er blandt de kødtyper, der har det laveste klimaaftryk.
Det er et bedre kødvalg for klimaet. Få viden om grisekød og mere bæredygtig madlavning.
Kilde: Rådet for sund mad, Vejledning om brug af generiske klimaanprisninger og kostråd til at fremme sundere valg

Sådan gør du

Pork Belly, dagen inden

  1. Dagen inden: Læg ribbensteg på et stykke bagepapir, kom hertil salt, peber og paprika på kødet – både foran og bagpå.
  2. Pak ribbenstegen ind i 2 lag bagepapir og et lag sølvpapir. Kom dernæst i ovnen på 90 grader i 5½ time.
  3. Behold indpakningen på, når stegen tages ud og kom den i køleskabet over natten.

Grønkålssalat

  1. Grønkålen skylles og snittes fint.
  2. Granatæblekernerne tilføjes skålen med grønkål.
  3. Dressingen laves. Alle ingredienserne vendes sammen.
  4. Anret grønkål og granatæblekerner i en skål. Vend med dressingen og slut af med at drysse mandler på toppen.

Persillepesto

  1. Kom persillen med stilke i en blender sammen med citronsaft, tre spiseskefulde olivenolie og hvidløg (Her kan en stavblender også bruges).
  2. Blend det hele til en pesto, og smag til med salt og peber (tilføj evt. lidt mere citronsaft og olivenolie).

Pork Belly, på dagen

  1. Skær fedtet fra – men gem fedtet, det skal bruges senere.
  2. Skær stegen ud i fileter á cirka 3×5 cm.
  3. Skær ned i det øverste fedtlag, så marmoreringen er tydelig, når man steger.
  4. Brug det overskydende fedt på panden, og steg dernæst de udskårne stykker på panden.
  5. Start med fedtsiden og steg så stykkerne på medium varme på de andre sider, indtil de er sprøde.
  6. Afslut retten med at anrette persillepesto på en tallerken og læg stykker af Pork Belly ovenpå.
  7. Anret grønkålssalaten på siden.

Næringsindhold

Næringsindhold pr. person
(ca. 375 g af retten):

Energi:
3956 kJ (942 kcal)
Protein:
39 g
Kulhydrat:
16 g
Kostfibre:
8 g
Fedt:
80 g

Næringsindhold pr. 100 g:

Energi:
1055 kJ (251 kcal)
Protein:
10 g
Kulhydrat:
4 g
Kostfibre:
2 g
Fedt:
21 g
Champignon
Ærter
Broccoli
Tomat
Squash
Kidneybønner
Chili
Majs
Gulerod
Peberfrugt
Champignon
Kartoffel
Tomat (sliced)
Squash
Hvidløg
Blomkål
Rødbede
Løg
Broccoli