Hvad har jeg i køleskabet
William Milsted
Nemt og
enkelt

Bagt selleri og bitter pæresalat med herregårdskoteletter

En rigtig efterårsret til de kolde måneder. Herregårdskoteletter med bagt selleri og bitter pæresalat toppet med blåskimmelost.

Forberedelsestid
3 timer
Antal personer
4 pers.

Ingredienser

  • 50 g blåskimmelost fx blå kornblomst

Selleri

  • 1 knoldselleri

Koteletter

  • 4 herregårdskoteletter
  • Salt og peber
  • 2 tsk smør
  • 1 bundt timian
  • 4 fed hvidløg

Pæresalat

  • 2 hjertesalat
  • 2 julesalat
  • 2 pærer
  • 50 g valnødder

Dressing

  • 2 spsk honning
  • 2 spsk grov sennep
  • 3 spsk æbleeddike
  • 3 spsk olivenolie

Vidste du at…
Grisekød er blandt de kødtyper, der har det laveste klimaaftryk.
Det er et bedre kødvalg for klimaet. Få viden om grisekød og mere bæredygtig madlavning.
Kilde: Rådet for sund mad, Vejledning om brug af generiske klimaanprisninger og kostråd til at fremme sundere valg

Sådan gør du

  1. Læg blåskimmelost i fryseren.
  2. Tænd ovnen på 220 grader.

Selleri

  1. Læg selleri med skræl i et ovnfast fad og bag den i 2½ time.

Koteletter

  1. Dup kødet tørt med køkkenrulle og krydr med salt og peber.
  2. Varm smør på en pande ved god varme. Det skal bruse af og blive gyldent.
  3. Brun koteletterne et par minutter på begge sider sammen med timiankviste og pillet og hakket hvidløg.
  4. Steg dem færdige 10 minutter i ovnen lige inden sellerien er færdig.

Pæresalat

  1. Skyl hjertesalat og salat og riv dem i stykker med hænderne.
  2. Skyl pæren og skær den i tynde både.

Dressing

  1. Rør alle ingredienser til dressingen sammen og smag til med salt og peber.
  2. Vend dressingen sammen med salat og pære.
  3. Riv den frosne ost over salaten og pynt med ristede valnødder.

Servering

Skær skrællen af sellerien og skær den i tykke både. Anret kotelet, selleri og salat på tallerkener.

Tip

Koteletterne kan også steges færdige på panden. De skal have 5-6 minutter på hver side.

Næringsindhold

Næringsindhold pr. person
(ca. 565 g af retten):

Energi:
2699 kJ (643 kcal)
Protein:
36 g
Kulhydrat:
29 g
Kostfibre:
14 g
Fedt:
41 g

Næringsindhold pr. 100 g:

Energi:
476 kJ (113 kcal)
Protein:
6 g
Kulhydrat:
5 g
Kostfibre:
2 g
Fedt:
7 g
Tomat
Peberfrugt
Majs
Løg
Rødbede
Ærter
Kidneybønner
Chili
Aubergine
Gris
Champignon
Rødbede
Kidneybønner
Tomat (sliced)
Gulerod
Majs
Peberfrugt
Kartoffel
Broccoli