![](https://smaekpaasmagen.dk/wp-content/uploads/2019/05/Jordskokke_salvie_citron_røet_bacon_Gris54413.jpg)
af grønt
Jordskok-salvie, citron, røget bacon
Er du vild med jordskokker er denne ret lige dig! Jordskok-bouillon med bagte og stegte jordskokker med saltet citron toppet med bacon.
![Forberedelsestid](https://smaekpaasmagen.dk/wp-content/themes/smacktwentytwo/dist/images/blocks/acf-recipe-content/time.png)
![Antal personer](https://smaekpaasmagen.dk/wp-content/themes/smacktwentytwo/dist/images/blocks/acf-recipe-content/servings.png)
Ingredienser
Jordskok-bouillon
- 10 jordskokker
- ½ tsk olivenolie
- 4 dl kyllingebouillon
- ½ tsk eddike
- 1 timiankvist
- ½ tsk salt
- ½ tsk friskkværnet peber
Bagte jordskokker
- 8 jordskokker
- 1 tsk olivenolie
- 1 tsk salt
Stegte jordskokker og salvieblade
- 8 salvieblade
- 1-2 dl stegeolie
- 1 tsk groft salt
Saltet citron
- 1 citron, usprøjtet
- 2 spsk salt
Pynt
- 8 skiver røget bacon i tynde skiver
Salvieolie
- 50 g salvie
- 20 g babyspinat
- 1 dl neutral rapsolie
- 1 knivspids salt
Vidste du at…
Grisekød er blandt de kødtyper, der har det laveste klimaaftryk.
Det er et bedre kødvalg for klimaet. Få viden om grisekød og mere bæredygtig madlavning.
Kilde: Rådet for sund mad, Vejledning om brug af generiske klimaanprisninger og kostråd til at fremme sundere valg
Sådan gør du
Jordskok-bouillon
- Skræl jordskokkerne og skær dem i tynde skiver.
- Brun jordskokkerne i olivenolie i en gryde.
- Hæld kyllingebouillonen over og tilsæt timian. Kog det ind til det halve.
- Smag til med eddike, salt og peber
- Hæld det igennem en fin si og kassér jordskokkerne.
Bagte jordskokker
- Sæt ovnen på 225 grader.
- Fordel olie og salt over jordskokkerne og bag dem i 30 minutter.
- Sæt så varmen ned til 150 grader og bag i yderligere en time.
- Vend jordskokkerne et par gange under bagningen.
Stegte jordskokker og salvieblade
- Steg jordskokkerne i 170 grader varm stegeolie ind til der opnås en gylden farve, og læg dem så på fedtsugende papir til afdrypning.
- Drys jordskokkerne med groft salt.
- Steg salvieblade for sig selv ved 170 grader i ca. 30 sekunder til de bliver sprøde.
- Lad salviebladene dryppe af på papir og tilsæt salt.
Saltet citron
- Skær citronen i tynde skiver.
- Læg citronskiverne på et skærebræt og kom salt på begge sider.
- Lad citronskiverne ligge i stuetemperatur i ca. 1 time.
Salvieolie
- Bland salvie, spinat, rapsolie og salt i en blender, indtil det er en fin grøn olie.
- Sigt blandingen igennem en fin sigte eller alternativt igennem et kaffefilter.
Servering
Hæld ½ dl jordskok-bouillon i en dyb skål. Læg de stegte jordskokker i skålen og dæk til med den saltede citron, samt de tynde skiver røgede bacon. Pynt med de stegte salvieblade og dryp salvieolie i jordskok-bouillonen.
Næringsindhold
Energifordeling og – indhold pr. person
- Energi (kJ):
- 1536
- Energi (kcal):
- 366
- Protein (E%):
- 9
- Fedt (E%):
- 68
- Kulhydrater (E%):
- 23