Kartofler i spinat og gedeost med glaseret kotelet og fennikelsalat
Smeltet gedeost i grov kartoffelmos er genialt, og honning-trøffel marinade passer perfekt til. Smag selv.
30 min.
4 pers.
Ingredienser
Kartofler
800 g små kartofler
200 g spinat
100 g gedeost
100 g smør
Salt og friskkværnet peber
Kotelet
4 koteletter af gris, 500 g
10 g smør
Marinade
100 g honning
½ dl æbleeddike
½ dl Jomfruolivenolie
½ dl trøffelolie
Salt og friskkværnet peber
Vidste du at…
Grisekød er blandt de kødtyper, der har det laveste klimaaftryk.
Det er et bedre kødvalg for klimaet. Få viden om grisekød og mere bæredygtig madlavning. Kilde: Rådet for sund mad, Vejledning om brug af generiske klimaanprisninger og kostråd til at fremme sundere valg
Sådan gør du
Kog kartofler i letsaltet vand, til de er møre, hvorefter de stampes groft.
Tilsæt grofthakket spinat, gedeost, 50 g smør, salt og peber, og lad det smelte sammen. Gem lidt spinat til pynt
Varm 50 g smør på en pande ved høj varme. Smørret skal bruse af og være gyldent. Brun koteletterne 1 min på hver side. Skru ned til middelvarme og steg yderligere 2 min- på hver side
Honning, æbleeddike, olivenolie og trøffelolie piskes sammen, og hældes ud over koteletterne mens de trækker færdigt på den varme pande i 2 min.
Drys hakket spinat på toppen.
Servér evt. med en fennikelsalat til. Snit 1 stor fennikel i tynde skiver, gerne på et mandolinjern, og læg det i iskoldt vand i 5 minutter for at trække sprødhed. Dryp af i et dørslag og hæld i en serveringsskål. Pres 1 citron og bland saften med 4 tsk sukker til sukkeret er opløst, og hæld over fennikel.