Masser
af grønt
af grønt
Kokosris med thaibasilikum og revelsben braiseret i rød karry
Spice din hverdag op med denne asiatiske karryret med grønsager, ris og revelsben
70 min.
4 pers.
Ingredienser
Revelsben
- 1 kg revelsben
- 2 spsk rapsolie
- 2 l grøntsagsbouillon
- 1 løg – skrællet og skåret i både
- ½ dl salt
- 2 fed hvidløg – skrællede og knuste
- 4 kryddernelliker
- 1 tsk korianderfrø
- 1 gulerod – skrællet og skåret i grove stykker
Ris
- 3 dl basmatiris
- 3 dl vand
- 2 dl kokosmælk
- 1 tsk salt
- 1 lime – saft og skal
Karry
- 1 løg – skrællet og hakket
- 1 fed hvidløg – skrællet og finthakket
- 1 rødt æble, skyllet, kernehus fjernet og skåret i små stykker
- 2 spsk rød karrypasta
- 2 spsk rapsolie
- 4 dl bouillon fra revelsbenene
- 4 dl kokosfløde
- 1 dl fiskesauce
- 1 ubehandlet lime – skal og saft
- ½ tsk salt
Grøntsager
- 1 broccoli – skåret i små buketter
- 16 sukkerærter – skyllede, nippede og skåret i mindre stykker
- 8 radiser – skyllede, skåret i kvarte og lagt i koldt vand
- 1 rødløg – pillet og skåret i tynde både
Pynt
- 1 bundt thaibasilikum – afstilket
- 1 rød chili – befriet for kerner og skåret i tynde skiver
- 2 forårsløg – i tynde skiver
Sådan gør du
Revelsben
- Brun revelsbenene i rapsolie i en varm gryde. Tilsæt de øvrige ingredienser, og kog op.
- Lad det simre under låg, indtil kødet begynder at slippe benene, ca. 1 time.
- Tag kødet op, og si fonden (gemmes til karryen). Skær kødet i mindre stykker, og fjern benene.
Ris
- Skyl risene grundigt i koldt vand, og hæld vandet fra.
- Hæld vand, ris, salt og kokosmælk i en gryde med låg. Kog op, og sluk for varmen.
- Sæt gryden på et varmeisolerende materiale, f.eks. et korkunderlag. Lad det stå i 30 min. Tilsæt lime.
Karry
- Svits løg, hvidløg, æble og karrypasta i olie ved middel varme, indtil det begynder at sætte sig i bunden.
- Tilsæt bouillon, kokosfløde og fiskesauce. Kog op.
- Smag til med salt og limeskal og -saft.
- Læg kødet ned i karryen.
Grøntsager
- Kom de udskårne grøntsager i den varme karry, og lad det trække ved middel varme i 5 min. inden servering.
Servering
Anret retten på tallerkener, og pynt med thaibasilikum, chili og forårsløg.
Vidste du at…
Grisekød er blandt de kødtyper, der har det laveste klimaaftryk.
Det er et bedre kødvalg for klimaet. Få viden om grisekød og mere bæredygtig madlavning.
Kilde: Rådet for sund mad, Vejledning om brug af generiske klimaanprisninger og kostråd til at fremme sundere valg
Næringsindhold
Energifordeling og – indhold pr. person
- Energi (kJ):
- 4259
- Energi (kcal):
- 1021
- Protein (E%):
- 16
- Fedt (E%):
- 52
- Kulhydrater (E%):
- 32