Hvad har jeg i køleskabet
Masser
af grønt

Kokosris med thaibasilikum og revelsben braiseret i rød karry

Spice din hverdag op med denne asiatiske karryret med grønsager, ris og revelsben

Forberedelsestid
70 min.
Antal personer
4 pers.

Ingredienser

Revelsben

  • 1 kg revelsben
  • 2 spsk rapsolie
  • 2 l grøntsagsbouillon
  • 1 løg – skrællet og skåret i både
  • ½ dl salt
  • 2 fed hvidløg – skrællede og knuste
  • 4 kryddernelliker
  • 1 tsk korianderfrø
  • 1 gulerod – skrællet og skåret i grove stykker

Ris

  • 3 dl basmatiris
  • 3 dl vand
  • 2 dl kokosmælk
  • 1 tsk salt
  • 1 lime – saft og skal

Karry

  • 1 løg – skrællet og hakket
  • 1 fed hvidløg – skrællet og finthakket
  • 1 rødt æble, skyllet, kernehus fjernet og skåret i små stykker
  • 2 spsk rød karrypasta
  • 2 spsk rapsolie
  • 4 dl bouillon fra revelsbenene
  • 4 dl kokosfløde
  • 1 dl fiskesauce
  • 1 ubehandlet lime – skal og saft
  • ½ tsk salt

Grøntsager

  • 1 broccoli – skåret i små buketter
  • 16 sukkerærter – skyllede, nippede og skåret i mindre stykker
  • 8 radiser – skyllede, skåret i kvarte og lagt i koldt vand
  • 1 rødløg – pillet og skåret i tynde både

Pynt

  • 1 bundt thaibasilikum – afstilket
  • 1 rød chili – befriet for kerner og skåret i tynde skiver
  • 2 forårsløg – i tynde skiver

Sådan gør du

Revelsben

  1. Brun revelsbenene i rapsolie i en varm gryde. Tilsæt de øvrige ingredienser, og kog op.
  2. Lad det simre under låg, indtil kødet begynder at slippe benene, ca. 1 time.
  3. Tag kødet op, og si fonden (gemmes til karryen). Skær kødet i mindre stykker, og fjern benene.

Ris

  1. Skyl risene grundigt i koldt vand, og hæld vandet fra.
  2. Hæld vand, ris, salt og kokosmælk i en gryde med låg. Kog op, og sluk for varmen.
  3. Sæt gryden på et varmeisolerende materiale, f.eks. et korkunderlag. Lad det stå i 30 min. Tilsæt lime.

Karry

  1. Svits løg, hvidløg, æble og karrypasta i olie ved middel varme, indtil det begynder at sætte sig i bunden.
  2. Tilsæt bouillon, kokosfløde og fiskesauce. Kog op.
  3. Smag til med salt og limeskal og -saft.
  4. Læg kødet ned i karryen.

Grøntsager

  1. Kom de udskårne grøntsager i den varme karry, og lad det trække ved middel varme i 5 min. inden servering.

Servering

Anret retten på tallerkener, og pynt med thaibasilikum, chili og forårsløg.

Vidste du at…
Grisekød er blandt de kødtyper, der har det laveste klimaaftryk.
Det er et bedre kødvalg for klimaet. Få viden om grisekød og mere bæredygtig madlavning.
Kilde: Rådet for sund mad, Vejledning om brug af generiske klimaanprisninger og kostråd til at fremme sundere valg

Næringsindhold

Energifordeling og – indhold pr. person

Energi (kJ):
4259
Energi (kcal):
1021
Protein (E%):
16
Fedt (E%):
52
Kulhydrater (E%):
32
Rødbede
Aubergine
Hvidløg
Chili
Majs
Kartoffel
Champignon
Tomat (sliced)
Squash
Kidneybønner
Aubergine
Chili
Hvidløg
Champignon
Ærter
Squash
Gulerod
Peberfrugt
Rødbede