En rigtig efterårsret til de kolde aftener. Stegte krebinetter med kartoffelkompot med rygeostecreme og stegt spinat.
45 min.
4 pers.
Ingredienser
Kartoffelkompot
800 g kartofler
1 lille bundt persille
2 dl piskefløde
25 g smør
2 spsk grov sennep
2 spsk rygeost
Krebinetter
500 g hakket grisekød, 8-12 % fedt
1 æg
1 tsk salt
Peber
1 dl hvedemel
2 dl rasp
½ dl olivenolie
25 g smør
Spinat
200 g bladspinat
25 g smør
1 skalotteløg
2 fed hvidløg
½ citron
Vidste du at…
Grisekød er blandt de kødtyper, der har det laveste klimaaftryk.
Det er et bedre kødvalg for klimaet. Få viden om grisekød og mere bæredygtig madlavning. Kilde: Rådet for sund mad, Vejledning om brug af generiske klimaanprisninger og kostråd til at fremme sundere valg
Sådan gør du
Kartoffelkompot
Kog kartoflerne i en gryde med rigeligt vand, til de er helt møre.
Skyl og hak persille.
Stamp de kogte kartofler godt sammen med fløde, smør, sennep, rygeost og persille. Smag til med salt og peber.
Krebinetter
Rør kødet med salt og lidt peber. Form fire 2 cm tykke krebinetter.
Vend dem først i hvedemel, så i pisket æg og til sidst rasp.
Varm smør og olie på en pande ved god varme.
Steg bøfferne ca. 6 minutter på hver side. De skal være gyldne og gennemstegte.
Spinat
Vask spinaten grundigt og tør den.
Pil skalotteløg og hvidløg og hak dem fint.
Varm smør på en pande ved god varme.
Steg spinat, skalotteløg og hvidløg et par minutter. Tilsæt lidt citronsaft og smag til med salt og peber.
Servering
Anret krebinetter, kartoffelkompot og spinat på tallerkener.
Næringsindhold
Energifordeling og – indhold pr. person
Energi (kJ):
3935
Energi (kcal):
940
Protein (E%):
15
Fedt (E%):
59
Kulhydrater (E%):
26
Relaterede opskrifter
Nemt og
enkelt
Hjemmelavet kartoffelsalat med grillede pølser
Nemt og
enkelt
Tostadas med barbecue-marinerede nakkekoteletter
Nemt og
enkelt
Flæskestegssandwich med sprøde svær
Nemt og
enkelt
Dims – Flæskestegssandwich i hotdogbrød
Nemt og
enkelt
Hjertesalat og rødbedesauce med nakkefilet af gris