Nemt og
enkelt
enkelt
Kartoffelkompot med stegt spinat og krebinetter
En rigtig efterårsret til de kolde aftener. Stegte krebinetter med kartoffelkompot med rygeostecreme og stegt spinat.
45 min.
4 pers.
Ingredienser
Kartoffelkompot
- 800 g kartofler
- 1 lille bundt persille
- 2 dl piskefløde
- 25 g smør
- 2 spsk grov sennep
- 2 spsk rygeost
Krebinetter
- 500 g hakket grisekød, 8-12 % fedt
- 1 æg
- 1 tsk salt
- Peber
- 1 dl hvedemel
- 2 dl rasp
- ½ dl olivenolie
- 25 g smør
Spinat
- 200 g bladspinat
- 25 g smør
- 1 skalotteløg
- 2 fed hvidløg
- ½ citron
Vidste du at…
Grisekød er blandt de kødtyper, der har det laveste klimaaftryk.
Det er et bedre kødvalg for klimaet. Få viden om grisekød og mere bæredygtig madlavning.
Kilde: Rådet for sund mad, Vejledning om brug af generiske klimaanprisninger og kostråd til at fremme sundere valg
Sådan gør du
Kartoffelkompot
- Kog kartoflerne i en gryde med rigeligt vand, til de er helt møre.
- Skyl og hak persille.
- Stamp de kogte kartofler godt sammen med fløde, smør, sennep, rygeost og persille. Smag til med salt og peber.
Krebinetter
- Rør kødet med salt og lidt peber. Form fire 2 cm tykke krebinetter.
- Vend dem først i hvedemel, så i pisket æg og til sidst rasp.
- Varm smør og olie på en pande ved god varme.
- Steg bøfferne ca. 6 minutter på hver side. De skal være gyldne og gennemstegte.
Spinat
- Vask spinaten grundigt og tør den.
- Pil skalotteløg og hvidløg og hak dem fint.
- Varm smør på en pande ved god varme.
- Steg spinat, skalotteløg og hvidløg et par minutter. Tilsæt lidt citronsaft og smag til med salt og peber.
Servering
Anret krebinetter, kartoffelkompot og spinat på tallerkener.
Næringsindhold
Næringsindhold pr. person
(ca. 600 g af retten):
- Energi:
- 4151 kJ (988 kcal)
- Protein:
- 39 g
- Kulhydrat:
- 64 g
- Kostfibre:
- 7 g
- Fedt:
- 64 g
Næringsindhold pr. 100 g:
- Energi:
- 742 kJ (177 kcal)
- Protein:
- 7 g
- Kulhydrat:
- 11 g
- Kostfibre:
- 1 g
- Fedt:
- 11 g