Løg-tomat-tærte med basilikum og krydret gris
Den hurtige og lette måde at lave lækker tærte på – masser af løg og tomat på et udrullet stykke butterdej. Tærten er god lun med en salat til som aftensmåltid, men er også lækker kold næste dag til frokost.
![Forberedelsestid](https://smaekpaasmagen.dk/wp-content/themes/smacktwentytwo/dist/images/blocks/acf-recipe-content/time.png)
60 min.
![Antal personer](https://smaekpaasmagen.dk/wp-content/themes/smacktwentytwo/dist/images/blocks/acf-recipe-content/servings.png)
4 pers.
Ingredienser
Krydret gris
- 1 tsk hele korianderfrø
- 1 tsk hele fennikelfrø
- 1 tsk spidskommen
- 1 knivspids tørrede chiliflager
- 300 g mørbrad af gris
- 2 spsk smagsneutral olie
Løg-tomat-tærte
- 1 plade butterdej
- 1 håndfuld hvedemel
- 3 salatløg
- 3 fed hvidløg
- ½ dl olivenolie
- 2 spsk æbleeddike
- Salt og friskkværnet peber
- 800 g tomater i forskellige farver
- 2 kviste mynte
- 10 kviste timian
Tilbehør
- 1 bundt basilikum
- 4 store håndfulde grøn salat (Romaine), 300 g
Vidste du at…
Grisekød er blandt de kødtyper, der har det laveste klimaaftryk.
Det er et bedre kødvalg for klimaet. Få viden om grisekød og mere bæredygtig madlavning.
Kilde: Rådet for sund mad, Vejledning om brug af generiske klimaanprisninger og kostråd til at fremme sundere valg
Sådan gør du
- Kom krydderierne i en morter, og knus dem til et groft pulver.
- Fjern sølvsenen fra mørbraden. Skær den ud i tynde strimler, ½x½ cm og vend sammen med krydderier, og lad kødet trække i 15-20 min.
- Læg butterdej på meldrysset bord, og rul det en smule tyndere ud, kom butterdej over på et stykke bagepapir på en bageplade.
- Tænd ovnen på 220 grader.
- Pil løg og snit i helt fine strimler og hak hvidløg fint. Vend det med halvdelen af olivenolien, æbleeddike, salt og friskkværnet peber, og fordel herefter løg og hvidløg i et tyndt lag udover butterdejen.
- Skyl tomater, aftør grundigt, og skær dem herefter i skiver og fordel ovenpå løg, så de danner et smukt farvemønster.
- Drys med mynteblade og hakket timian, salt og friskkværnet peber, og dryp til sidst med olivenolien.
- Sæt tærten i ovnen og bag i 20-25 min, til butterdejen er gylden og sprød, og tomaterne er faldet lidt sammen, men stadig holder på formen.
- Skyl salat og basilikumblade og dryp godt af.
- Tag tærten ud af ovnen, og lad den hvile lidt, inden den skæres i stykker.
- Varm en pande ved høj varme med 2 spsk olie og steg strimlerne i 1-2 min, så de får en flot stegeskorpe, og samtidig er saftige i midten. Det skal syde højlydt, når kødet rammer panden. Tag strimler af panden og krydr med salt og friskkværnet peber.
- Server kødet på toppen af tærten og drys med masser af basilikum. Spis grøn salat til.
Næringsindhold
Næringsindhold pr. person
(ca. 570 g af retten):
- Energi:
- 3037 kJ (723 kcal)
- Protein:
- 29 g
- Kulhydrat:
- 59 g
- Kostfibre:
- 13 g
- Fedt:
- 39 g
Næringsindhold pr. 100 g:
- Energi:
- 535 kJ (127 kcal)
- Protein:
- 5 g
- Kulhydrat:
- 10 g
- Kostfibre:
- 2 g
- Fedt:
- 7 g