Hvad har jeg i køleskabet
William Milsted
Nemt og
enkelt

Bagt blomkål med karamelliserede æbler og rosastegte koteletter

En hurtig og nem hverdagsret fyldt med smag. Bagt blomkål med karamelliserede æbler og rosastegte koteletter.

Forberedelsestid
40 min.
Antal personer
4 pers.

Ingredienser

  • 1 blomkål
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 tsk salt
  • Peber
  • 4 koteletter uden fedtkant, 800 g
  • 2 madæbler, fx Ingrid Marie, Belle de boscoop eller Filippa
  • 3 dl æblemost
  • ½ dl æbleeddike
  • 1 kvist rosmarin
  • 75 g smør

Vidste du at…
Grisekød er blandt de kødtyper, der har det laveste klimaaftryk.
Det er et bedre kødvalg for klimaet. Få viden om grisekød og mere bæredygtig madlavning.
Kilde: Rådet for sund mad, Vejledning om brug af generiske klimaanprisninger og kostråd til at fremme sundere valg

Sådan gør du

  1. Fjern bladene fra blomkålen og stil i et ildfast fad
  2. Krydr salt og peber og stænk med olivenolie
  3. Bag ved 225o i 30 minutter
  4. Krydr koteletterne med 1 tsk fint salt og peber og lad dem stå i 15 minutter.
  5. Skær æblerne i grove skiver
  6. Varm 1 spsk smør på en hed pande og lad det bruse op og blive gylden inden koteletterne brunes hårdt af 1 minut på begge sider.
  7. Steg koteletterne færdig i ovnen sammen med blomkål de sidste 10 min. af blomkålens bagetid
  8. Steg æblerne på samme pande som kødet, til de er godt karamelliseret.
  9. Fjern æblerne fra panden, og kog panden af med æblemost, eddike, rosmarin og resten af smørret.
  10. Smag til med salt og peber.

Tip

Kogte kartofler passer godt til denne ret. Beregn 125 g pr. person.

Næringsindhold

Næringsindhold pr. person
(ca. 460 g af retten):

Energi:
2265 kJ (539 kcal)
Protein:
47 g
Kulhydrat:
19 g
Kostfibre:
5 g
Fedt:
30 g

Næringsindhold pr. 100 g:

Energi:
439 kJ (105 kcal)
Protein:
9 g
Kulhydrat:
4 g
Kostfibre:
1 g
Fedt:
6 g
Aubergine
Gris
Peberfrugt
Broccoli
Champignon
Kidneybønner
Løg
Tomat (sliced)
Ærter
Squash
Majs
Squash
Gulerod
Blomkål
Hvidløg
Løg
Chili
Aubergine
Kidneybønner