Rundtenommer på den moderne og smagfulde måde – så vil man gerne have rugbrød til aftensmad.
40 min.
4 pers
Ingredienser
Mørbrad
1 lille mørbrad af gris, 300 g
½ dl smagsneutral olie
1 dl olivenolie
2 fed hvidløg
5 kviste rosmarin
5 kviste timian
Salt og friskkværnet peber
Ærtepure
400 g grønne ærter, friske, bælgede eller optøede frosne ærter
1 dl olivenolie
1 citron
2 spsk creme fraiche 38%
1 bundt dild
Tilbehør
8 skiver rugbrød
4 spsk smør
8-16 blade hjertesalat
100 g saltede mandler
1 bundt estragon
Vidste du at…
Grisekød er blandt de kødtyper, der har det laveste klimaaftryk.
Det er et bedre kødvalg for klimaet. Få viden om grisekød og mere bæredygtig madlavning. Kilde: Rådet for sund mad, Vejledning om brug af generiske klimaanprisninger og kostråd til at fremme sundere valg
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200 grader
Fjern sølvsenen fra mørbraden, hvis den ikke er fjernet.
Varm olie på en pande ved høj varme. Brun kødet. Det skal syde når kødet rammer panden, 2 minutter på 4 sider.
Læg kødet i et fad med olivenolie, timiankviste, rosmarinkviste og knust hvidløg, krydr med salt og peber, og bag i 10 min.
Blend ærterne med olivenolie, saft fra citron, creme fraiche og dild til en grov konsistens.
Anret: Smør rugbrødet med smør og læg et hjertesalatblad derpå. Skær kød i tynde skiver og læg ovenpå, og derpå ærtepure. Drys med hakkede saltede mandler og estragon.
Næringsindhold
Energifordeling og – indhold pr. person
Energi (kJ):
4567
Energi (kcal):
1092
Protein (E%):
69
Fedt (E%):
20
Kulhydrater (E%):
11
Relaterede opskrifter
Nemt og
enkelt
Hjemmelavet kartoffelsalat med grillede pølser
Nemt og
enkelt
Tostadas med barbecue-marinerede nakkekoteletter
Nemt og
enkelt
Flæskestegssandwich med sprøde svær
Nemt og
enkelt
Dims – Flæskestegssandwich i hotdogbrød
Nemt og
enkelt
Hjertesalat og rødbedesauce med nakkefilet af gris