Hvad har jeg i køleskabet
William Milsted
Nemt og
enkelt

Smørrebrød med ærtepure, saltmandler og mørbrad

Rundtenommer på den moderne og smagfulde måde – så vil man gerne have rugbrød til aftensmad.

Forberedelsestid
40 min.
Antal personer
4 pers

Ingredienser

Mørbrad

  • 1 lille mørbrad af gris, 300 g
  • ½ dl smagsneutral olie
  • 1 dl olivenolie
  • 2 fed hvidløg
  • 5 kviste rosmarin
  • 5 kviste timian
  • Salt og friskkværnet peber

Ærtepure

  • 400 g grønne ærter, friske, bælgede eller optøede frosne ærter
  • 1 dl olivenolie
  • 1 citron
  • 2 spsk creme fraiche 38%
  • 1 bundt dild

Tilbehør

  • 8 skiver fuldkornsrugbrød
  • 4 spsk smør
  • 8-16 blade hjertesalat
  • 100 g saltede mandler
  • 1 bundt estragon

Vidste du at…
Grisekød er blandt de kødtyper, der har det laveste klimaaftryk.
Det er et bedre kødvalg for klimaet. Få viden om grisekød og mere bæredygtig madlavning.
Kilde: Rådet for sund mad, Vejledning om brug af generiske klimaanprisninger og kostråd til at fremme sundere valg

 

Sådan gør du

  1. Tænd ovnen på 200 grader
  2. Fjern sølvsenen fra mørbraden, hvis den ikke er fjernet.
  3. Varm olie på en pande ved høj varme. Brun kødet. Det skal syde når kødet rammer panden, 2 minutter på 4 sider.
  4. Læg kødet i et fad med olivenolie, timiankviste, rosmarinkviste og knust hvidløg, krydr med salt og peber, og bag i 10 min.
  5. Blend ærterne med olivenolie, saft fra citron, creme fraiche og dild til en grov konsistens.
  6. Anret: Smør rugbrødet med smør og læg et hjertesalatblad derpå. Skær kød i tynde skiver og læg ovenpå, og derpå ærtepure. Drys med hakkede saltede mandler og estragon.

Næringsindhold

Næringsindhold pr. person
(ca. 443 g af retten):

Energi:
5027 kJ (1201 kcal)
Protein:
36 g
Kulhydrat:
50 g
Kostfibre:
20 g
Fedt:
92 g

Næringsindhold pr. 100 g:

Energi:
1134 kJ (271 kcal)
Protein:
8 g
Kulhydrat:
11 g
Kostfibre:
4 g
Fedt:
21 g
Gris
Ærter
Kartoffel
Tomat
Majs
Tomat (sliced)
Gulerod
Kål
Squash
Aubergine
Peberfrugt
Aubergine
Ærter
Majs
Champignon
Tomat
Tomat (sliced)
Kål
Løg