Hvad har jeg i køleskabet
Mette Dahlgaard
Grill

Stegt kål med blå ost og grillpølser

En hurtig og lækker ret til de travle dage. Stegt kål med revet blå ost og smagfulde grillpølser.

Forberedelsestid
Ca. 20 min.
Antal personer
4 pers.

Ingredienser

  • 50 g blåskimmelost fx blå kornblomst
  • 8 grillpølser (vi har nærringsberegnet efter Gøl grillpølser)
  • 600 g grønkål, palmekål, kålskud eller hvad du har i haven
  • 1 stort løg
  • 2 tsk olie
  • 20 g valnødder
  • Salt og peber
  • 1 usprøjtet citron

Vidste du at…
Grisekød er blandt de kødtyper, der har det laveste klimaaftryk.
Det er et bedre kødvalg for klimaet. Få viden om grisekød og mere bæredygtig madlavning.
Kilde: Rådet for sund mad, Vejledning om brug af generiske klimaanprisninger og kostråd til at fremme sundere valg

Sådan gør du

Ost

  1. Læg osten i fryseren i god tid inden servering

Grillpølser

  1. Varm en pande ved middelvarme uden fedtstof og steg pølserne langsomt, vend dem jævnligt
  2. Steg til de er gyldne og gennemvarme

Stegt kål

  1. Fjern stilke fra kålen og del den i grove stykker
  2. Pil løg, halver det og grill det på en varm, tør pande til det er helt mørkt
  3. Varm olie på en pande ved høj varme. Steg kålen hårdt på begge sider
  4. Knus valnødder let i hånden
  5. Del løget i lameller
  6. Tilsæt valnødder og løg til kålen. Vend rundt og smag til med revet citronskal, salt og peber

Servering

Anret pølser og stegt kål, på tallerkener og riv den frosne ost hen over.

Tip

Kålen kan også bruges som topping på en hotdog

Næringsindhold

Næringsindhold pr. person
(ca. 400 g af retten):

Energi:
2744 kJ (653 kcal)
Protein:
32 g
Kulhydrat:
19 g
Kostfibre:
11 g
Fedt:
49 g

Næringsindhold pr. 100 g:

Energi:
688 kJ (164 kcal)
Protein:
8 g
Kulhydrat:
5 g
Kostfibre:
3 g
Fedt:
12 g
Tomat (sliced)
Hvidløg
Aubergine
Gulerod
Blomkål
Broccoli
Tomat
Peberfrugt
Kål
Løg
Hvidløg
Broccoli
Peberfrugt
Aubergine
Champignon
Kål
Gulerod
Blomkål
Rødbede