Grill
Stegt kål med blå ost og grillpølser
En hurtig og lækker ret til de travle dage. Stegt kål med revet blå ost og smagfulde grillpølser.
Ca. 20 min.
4 pers.
Ingredienser
- 50 g blåskimmelost fx blå kornblomst
- 8 grillpølser (vi har nærringsberegnet efter Gøl grillpølser)
- 600 g grønkål, palmekål, kålskud eller hvad du har i haven
- 1 stort løg
- 2 tsk olie
- 20 g valnødder
- Salt og peber
- 1 usprøjtet citron
Vidste du at…
Grisekød er blandt de kødtyper, der har det laveste klimaaftryk.
Det er et bedre kødvalg for klimaet. Få viden om grisekød og mere bæredygtig madlavning.
Kilde: Rådet for sund mad, Vejledning om brug af generiske klimaanprisninger og kostråd til at fremme sundere valg
Sådan gør du
Ost
- Læg osten i fryseren i god tid inden servering
Grillpølser
- Varm en pande ved middelvarme uden fedtstof og steg pølserne langsomt, vend dem jævnligt
- Steg til de er gyldne og gennemvarme
Stegt kål
- Fjern stilke fra kålen og del den i grove stykker
- Pil løg, halver det og grill det på en varm, tør pande til det er helt mørkt
- Varm olie på en pande ved høj varme. Steg kålen hårdt på begge sider
- Knus valnødder let i hånden
- Del løget i lameller
- Tilsæt valnødder og løg til kålen. Vend rundt og smag til med revet citronskal, salt og peber
Servering
Anret pølser og stegt kål, på tallerkener og riv den frosne ost hen over.
Tip
Kålen kan også bruges som topping på en hotdog
Næringsindhold
Næringsindhold pr. person
(ca. 400 g af retten):
- Energi:
- 2744 kJ (653 kcal)
- Protein:
- 32 g
- Kulhydrat:
- 19 g
- Kostfibre:
- 11 g
- Fedt:
- 49 g
Næringsindhold pr. 100 g:
- Energi:
- 688 kJ (164 kcal)
- Protein:
- 8 g
- Kulhydrat:
- 5 g
- Kostfibre:
- 3 g
- Fedt:
- 12 g