En hurtig og lækker ret til de travle dage. Stegt kål med revet blå ost og smagfulde grillpølser.
Ca. 20 min.
4 pers.
Ingredienser
50 g blåskimmelost fx blå kornblomst
8 grillpølser
600 g grønkål, palmekål, kålskud eller hvad du har i haven
1 stort løg
2 tsk olie
20 g valnødder
Salt og peber
1 usprøjtet citron
Vidste du at…
Grisekød er blandt de kødtyper, der har det laveste klimaaftryk.
Det er et bedre kødvalg for klimaet. Få viden om grisekød og mere bæredygtig madlavning. Kilde: Rådet for sund mad, Vejledning om brug af generiske klimaanprisninger og kostråd til at fremme sundere valg
Sådan gør du
Ost
Læg osten i fryseren i god tid inden servering
Grillpølser
Varm en pande ved middelvarme uden fedtstof og steg pølserne langsomt, vend dem jævnligt
Steg til de er gyldne og gennemvarme
Stegt kål
Fjern stilke fra kålen og del den i grove stykker
Pil løg, halver det og grill det på en varm, tør pande til det er helt mørkt
Varm olie på en pande ved høj varme. Steg kålen hårdt på begge sider
Knus valnødder let i hånden
Del løget i lameller
Tilsæt valnødder og løg til kålen. Vend rundt og smag til med revet citronskal, salt og peber
Servering
Anret pølser og stegt kål, på tallerkener og riv den frosne ost hen over.
Tip
Kålen kan også bruges som topping på en hotdog
Næringsindhold
Energifordeling og – indhold pr. person
Energi (kJ):
3530
Energi (kcal):
840
Protein (E%):
19
Fedt (E%):
70
Kulhydrater (E%):
11
Relaterede opskrifter
Grill
Hjemmelavet kartoffelsalat med grillede pølser
Grill
Tostadas med barbecue-marinerede nakkekoteletter
Grill
Fennikel-tomat chutney med grillet secreto og couscous
Grill
Toast med svampe, rå asparges og skiver af kotelet
Grill
Nektarinsalat med grillet spidskål og nakkekoteletter
Grill
Knuste kartofler og radiser med minutstrimler og chorizo på grillspyd