Masser
af grønt
af grønt
Ærter Française med sprød gris og ovnbagte kartofler
45 min
4 pers.
Ingredienser
Ristede kartofler
- 300 g små kartofler
- 1 selleri, 400 g
- 1 spsk olie
- Salt og peber
Gris
- 400 g stegeflæsk
Ærter
- 2 løg, 250 g
- 1 spsk smør
- 2 dl grøntsagsbouillon
- 400 g frosne ærter eller 1 kg friske
- 25 g smør
- 2 hjertesalat, 250 g
- 1 citron
- Salt og pebe
Pynt
- Lidt persille
Vidste du at…
Grisekød er blandt de kødtyper, der har det laveste klimaaftryk.
Det er et bedre kødvalg for klimaet. Få viden om grisekød og mere bæredygtig madlavning.
Kilde: Rådet for sund mad, Vejledning om brug af generiske klimaanprisninger og kostråd til at fremme sundere valg
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 200 grader
- Vask kartofler og vend dem med olie, salt og peber
- Skræl selleri og den i tern i samme størrelse som kartoflerne
- Kom selleri og kartofler i et ovnfast fad og bag dem i ca. 45 minutter
- Skær kød i tynde strimler
- Varm en pande ved middel varme og steg kødet gyldent og sprødt
- Pil løg og hak dem groft
- Varm smør i en gryde ved høj varme
- Steg løg godt af og tilsæt bouillon
- Kog 7-8 minutter til løgene er møre
- Skyl og tør salat og del den i blade
- Skyl citron, riv skallen fint og pres saften af
- Hæld væsken fra løgene og lad dem blive i gryden
- Hæld ærterne i gryden, og lad dem varme godt igennem. Rør smørret i
- Vend salatblade citronskal og -saft, salt og peber i retten
- Server med sprød gris og hakket persille på toppen
Næringsindhold
Næringsindhold pr. person
(ca. 530 g af retten):
- Energi:
- 2309 kJ (552 kcal)
- Protein:
- 28 g
- Kulhydrat:
- 34 g
- Kostfibre:
- 12 g
- Fedt:
- 31 g
Næringsindhold pr. 100 g:
- Energi:
- 436 kJ (104 kcal)
- Protein:
- 5 g
- Kulhydrat:
- 6 g
- Kostfibre:
- 2 g
- Fedt:
- 6 g