Masser
af grønt
af grønt
Grønkål og gnocchi med mørbrad af gris
50 min.
4 pers.
Ingredienser
Gnocchi
- 1 kg bagekartofler
- 250 g mel
- 2 tsk salt
- 4 æg
- 1 spsk olivenolie
- 2 spsk smør eller olie
Grønkål og salvie
- 1 pakke grønkål, ca. 500 gram
- En håndfuld rosenkål, ca. 150 gram
- 1 fed hvidløg
- 2 bananskalotteløg, 70 g
- 1 bundt salvie, 30 g (kan undlades)
- 1 citron
- Lidt olie til stegning
- Salt og peber
Gris
- 1 mørbrad af gris, 500 g
- Salt og peber
- 1 spsk olie
Vidste du at…
Grisekød er blandt de kødtyper, der har det laveste klimaaftryk.
Det er et bedre kødvalg for klimaet. Få viden om grisekød og mere bæredygtig madlavning.
Kilde: Rådet for sund mad, Vejledning om brug af generiske klimaanprisninger og kostråd til at fremme sundere valg
Sådan gør du
- Skræl kartofler og kog dem helt møre
- Hæld vandet fra og mos kartofler, til der ikke er flere klumper
- Lad mosen køle af
- Ælt mel og salt sammen med kartoflerne
- Tilsæt æg i og ælt massen forsigtigt, dejen må ikke klistre
- Tril massen ud i fingertykke stænger og skær gnocchi i ca. 2 cm lange stykker
- Tryk forsigtigt med en gaffel på hver gnocchi
- Lad dem hvile i 20 minutter
- Kog gnocchi i kogende vand med lidt salt og olivenolie
- Kog lidt ad gangen – når de kommer op til overfladen tages de op med en hulske. Se tip
- Varm fedtstof på en pande ved god varme
- Steg gnocchi til de er gyldne og sprøde
- Skyl og tør grønkål
- Pluk den evt. i mindre stykke
- Skyl rosenkål og pluk dem i blade
- Pres hvidløg og hak skalotteløg fint
- Skyl salvie og hak den fint
- Skyl citron og riv skallen fint
- Varm olie i en sauterpande ved god varme
- Steg grønkål et par minutter og tilsæt hvidløg, rosenkålsblade, skalotteløg, salvie og revet citronskal
- Rør rundt, sluk for varmen og smag til med salt og peber
- Skær sølvscenen af mørbraden
- Skær den i 8 bøffer og krydr med salt og peber
- Varm olie på en pande ved god varme
- Brun mørbradbøffer 1 minut på hver side
- Skru ned til middel varme og steg dem færdige 2-3 minutter på hver side
- Vend gnocchi med grønkål og server sammen med mørbradbøfferne
TIP
Gnocchi kan laves dagen før, så er de nemmere at stege.
Næringsindhold
Næringsindhold pr. person
(ca. 710 g af retten):
- Energi:
- 3803 kJ (909 kcal)
- Protein:
- 53 g
- Kulhydrat:
- 99 g
- Kostfibre:
- 16 g
- Fedt:
- 30 g
Næringsindhold pr. 100 g:
- Energi:
- 535 kJ (128 kcal)
- Protein:
- 7 g
- Kulhydrat:
- 14 g
- Kostfibre:
- 2 g
- Fedt:
- 4 g