Hvad har jeg i køleskabet
Casper Sobczyk
Masser
af grønt

Tomat-feta og bagte gulerødder med sprød gris

Forberedelsestid
60 min.
Antal personer
4 pers.

Ingredienser

Urtebrød

  • 1 dl vand
  • 1 dl letmælk
  • ¼ pakke gær
  • ¼ tsk sukker
  • ¼ tsk salt
  • 40 g durummel
  • 225 g tipo mel eller hvedemel
  • Et par kviste frisk timian og rosmarin
  • Olivenolie

Tomat-feta 

  • 500 g tomater gerne cherrytomater
  • 3 fed hvidløg
  • 1 spsk olivenolie
  • 200 g fetaost
  • 3 kviste frisk timian eller 1 spsk tørret
  • Salt og peber

Bagte gulerødder

  • 600 g gulerødder
  • 50 g ristede boghvede kerner eller andre kerner
  • 1 bakke karse, 20 g
  • 1 spsk olivenolie
  • Salt og peber

Sprød gris

  • 600 g hakket gris og kalv, 8-12 % fedt
  • 1 bundt salvie, 30 g
  • 2 fed hvidløg
  • 1 tsk salt og lidt peber
  • 1 æg
  • 1 dl panko-rasp, 45 g
  • 1 dl mel
  • 1 spsk olie

Vidste du at…
Grisekød er blandt de kødtyper, der har det laveste klimaaftryk.
Det er et bedre kødvalg for klimaet. Få viden om grisekød og mere bæredygtig madlavning.
Kilde: Rådet for sund mad, Vejledning om brug af generiske klimaanprisninger og kostråd til at fremme sundere valg

Sådan gør du

  1. Tænd ovnen på 250 grader
  2. Rør gær ud i vand og mælk
  3. Rør lidt mel, salt, sukker, timian og rosmarin i gærblandingen
  4. Tilsæt resten af melet lidt ad gangen og rør til dejen er smidig
  5. Lad dejen hæve 15 minutter
  6. Del dejen i 4 stykker og rul dem ud til store boller
  7. Lad dem hæve 15 minutter
  8. Bag ved 250 gader i 10-12 minutter
  9. Skyl tomater og pres hvidløg
  10. Kom tomater i et ovnfast fad
  11. Vend tomater i hvidløg og olie
  12. Drys med smuldret feta, timian, salt og peber
  13. Bag ved 200 grader i ca. 30 minutter
  14. Vask eller skræl gulerødder
  15. Kom dem i et ovnfast fad
  16. Vend dem i olie og drys med salt og peber
  17. Bag ved 200 grader i ca. 25 minutter, der må gerne være bid i dem (se tip)
  18. Vend de færdige gulerødder med klippet karse og ristede kerner
  19. Skyl og hak salvie og pres hvidløg
  20. Rør det i kødet sammen med salt og peber
  21. Form 8 kugler
  22. Pisk ægget let sammen i en skål
  23. Kom melet i en anden skål og panko-rasp i en tredje skål.
  24. Vend kuglerne først i mel så i æg til sidst i panko-rasp
  25. Varm olie på en pande ved god varme
  26. Steg kuglerne på alle sider til de er gyldne og sprøde, 7-8 minutter i alt

 

TIP

Giv evt. gulerødderne kort under grillen til de får en flot brun farve.

Næringsindhold

Næringsindhold pr. person
(ca. 696 g af retten):

Energi:
4346 kJ (1039 kcal)
Protein:
59 g
Kulhydrat:
97 g
Kostfibre:
12 g
Fedt:
44 g

Næringsindhold pr. 100 g:

Energi:
625 kJ (149 kcal)
Protein:
8 g
Kulhydrat:
14 g
Kostfibre:
2 g
Fedt:
5 g
Hvidløg
Majs
Rødbede
Tomat
Gulerod
Chili
Kidneybønner
Løg
Peberfrugt
Squash
Blomkål
Tomat (sliced)
Kål
Aubergine
Kidneybønner
Champignon
Løg
Majs
Hvidløg