Sidst på
måneden
måneden
Langos (friturestegte kartoffelbrød) med purløgscreme og bacon
50 min.
4 pers.
Ingredienser
Langos
- 3 dl vand
- 30 g gær
- 8 dl hvedemel
- 2 store kartofler, kogte
- Flagesalt
- Anis-/fennikelfrø
- 100 g smeltet smør
Bacontopping
- 200 g bacon
- 500 g champignon
- 2 skalotteløg
- 1-2 spsk sherryeddike
- 15 g smør til stegning
Purløgscreme
- 2 dl syrnet fløde
- 1 dl friskost
- 5 spsk hakket purløg
- Salt og peber
Pynt
- 100 g fast, gul ost med fyldig smag
Vidste du at…
Grisekød er blandt de kødtyper, der har det laveste klimaaftryk.
Det er et bedre kødvalg for klimaet. Få viden om grisekød og mere bæredygtig madlavning.
Kilde: Rådet for sund mad, Vejledning om brug af generiske klimaanprisninger og kostråd til at fremme sundere valg
Sådan gør du
Langos
- Smuldr gæren ud i en skål, og rør det ud med fingervarmt vand.
- Tilsæt mel, riv de kogte kartofler i, og tilsæt salt.
- Saml dejen til en smidig, ret løs dej, og lad den hæve tildækket i 30 min.
- Kom mel på bordet, og del dejen i 12-16 stykker afhængig af den ønskede størrelse.
- Rul dejen ud til ca. 1 cm tykke ovale stykker, og prik dem med en gaffel.
- Varm fritureolien op til 180 grader, og frituresteg derefter langos i ca. 2-3 min. pr. styk.
Bacontopping
- Skær løget i skiver, og kom halvdelen i en skål. Hæld vineddike over, så løgene bliver let syltede, og sæt dem i køleskabet til servering.
- Skær bacon og svampe i mindre stykker. Steg bacon på en stegepande i ca. 2 min.
- Tilsæt en skefuld smør og resten af løgene. Lad dem stege i yderligere 1 min., og tilsæt derefter svampene.
- Steg i ca. 4 min., indtil svampene får farve. Smag til med vineddike og salt.
Purløgscreme
- Bland ingredienserne til cremen sammen, og smag til med salt og peber.
Servering:
Mens du frituresteger:
Kom først purløgscremen på og derefter svampe og bacon, syltede løg og til sidst revet ost.
Næringsindhold
Energifordeling og – indhold pr. person
- Energi (kJ):
- 4541
- Energi (kcal):
- 1084
- Protein (E%):
- 12
- Fedt (E%):
- 47
- Kulhydrater (E%):
- 41