Hvad har jeg i køleskabet
Casper Sobczyk
Masser
af grønt

Ærter Française med sprød gris og ovnbagte kartofler

Forberedelsestid
45 min
Antal personer
4 pers.

Ingredienser

Ristede kartofler

  • 300 g små kartofler
  • 1 selleri, 400 g
  • 1 spsk olie
  • Salt og peber

Gris

  • 400 g stegeflæsk

Ærter

  • 2 løg, 250 g
  • 1 spsk smør
  • 2 dl grøntsagsbouillon
  • 400 g frosne ærter eller 1 kg friske
  • 25 g smør
  • 2 hjertesalat, 250 g
  • 1 citron
  • Salt og pebe

Pynt

  • Lidt persille

Vidste du at…
Grisekød er blandt de kødtyper, der har det laveste klimaaftryk.
Det er et bedre kødvalg for klimaet. Få viden om grisekød og mere bæredygtig madlavning.
Kilde: Rådet for sund mad, Vejledning om brug af generiske klimaanprisninger og kostråd til at fremme sundere valg

 

Sådan gør du

  1. Tænd ovnen på 200 grader
  2. Vask kartofler og vend dem med olie, salt og peber
  3. Skræl selleri og den i tern i samme størrelse som kartoflerne
  4. Kom selleri og kartofler i et ovnfast fad og bag dem i ca. 45 minutter
  5. Skær kød i tynde strimler
  6. Varm en pande ved middel varme og steg kødet gyldent og sprødt
  7. Pil løg og hak dem groft
  8. Varm smør i en gryde ved høj varme
  9. Steg løg godt af og tilsæt bouillon
  10. Kog 7-8 minutter til løgene er møre
  11. Skyl og tør salat og del den i blade
  12. Skyl citron, riv skallen fint og pres saften af
  13. Hæld væsken fra løgene og lad dem blive i gryden
  14. Hæld ærterne i gryden, og lad dem varme godt igennem. Rør smørret i
  15. Vend salatblade citronskal og -saft, salt og peber i retten
  16. Server med sprød gris og hakket persille på toppen

Næringsindhold

Energifordeling og – indhold pr. person

Energi (kJ):
1834
Energi (kcal):
438
Protein (E%):
24
Fedt (E%):
47
Kulhydrater (E%):
29
Løg
Chili
Gulerod
Peberfrugt
Tomat (sliced)
Gris
Blomkål
Kartoffel
Squash
Ærter
Blomkål
Broccoli
Løg
Gulerod
Champignon
Peberfrugt
Kidneybønner
Kål
Hvidløg