Vidste du at…
Grisekød er blandt de kødtyper, der har det laveste klimaaftryk.
Det er et bedre kødvalg for klimaet. Få viden om grisekød og mere bæredygtig madlavning. Kilde: Rådet for sund mad, Vejledning om brug af generiske klimaanprisninger og kostråd til at fremme sundere valg
Sådan gør du
Vask kartofler, kom dem i et ildfast fad og ind i en kold ovn.
Bag ved 180 grader i ca. 1 time til kartoflerne er møre.
Varm en pande op til høj varme, mens flæsk skæres i store tern, ca. 2×2 cm.
Steg flæsketern på begge sider ved høj varme til de er gyldne på alle sider. Det skal sige ”schhhh”, når kødet rammer panden.
Skru ned på middel varme og steg yderligere ca. 25 min til noget af fedtet er smeltet af, og kødet er helt sprødt. Salt let. Tag kødet af panden og hold det lunt.
Snit rødløg i helt fine strimler, mens kødet steger.
Kom løgstrimler i en skål. Drys med salt og eddike og vend det hele rundt, så løg smider lidt af deres skarphed, men stadig holder sin sprødhed.
Skyl persille i koldt vand og afdryp grundigt. Pluk persille fra stilken og kom det i en blender sammen med mandler, olivenolie, salt og friskkværnet peber, og blend til en tæt olie, ca. 1 min.
Skyl og hak grønkål fint, kom i en skål og hæld persilleolien over.
Tag kartoflerne ud af ovnen, skær et kryds i dem og giv et lille tryk, så de åbner sig. Anret med yoghurt, sprøde lune flæske stykker, rødløg og godt med friskrevet parmesan på toppen.
Næringsindhold
Energifordeling og – indhold pr. person
Energi (kJ):
2854
Energi (kcal):
682
Protein (E%):
15
Fedt (E%):
61
Kulhydrater (E%):
23
Relaterede opskrifter
Sidst på
måneden
Hjemmelavet kartoffelsalat med grillede pølser
Sidst på
måneden
Flæskestegssandwich med sprøde svær
Sidst på
måneden
Dims – Flæskestegssandwich i hotdogbrød
Sidst på
måneden
Grønt, ris og karamelliseret grisekød
Sidst på
måneden
Stegte ris med grønt og marineret gris
Sidst på
måneden
Spinatpandekager med syltede rødløg, feta og kotelet