af grønt
Forårsruller med grønt og gris
Ingredienser
Ærte creme
- 150 g ærter, friske eller frost
- 1 spsk citronsaft
- ½ fed hvidløg
- ½ tsk salt
- Friskkværnet peber
- 2 spsk creme fraiche, 18%
Friske sprøde grønsager, fx
- 8 asparges, hvide eller grønne
- 1 fennikel
- 8 gulerødder, nye eller snack
- 200 g slikærter
Forårsruller
- 400 g champignon
- 2 løg, 150 g
- ½ spidskål, 375 g
- 1 dl olie
- 400 g hakket gris
- 3 spsk sweet chilisauce + 1 dl til servering
- 2 fed hvidløg
- 1 tsk salt
- Friskkværnet peber
- 1 spsk hvedemel
- 3 spsk vand
- 1 pk forårsrulledej
- 1 dl sojasauc
Vidste du at…
Grisekød er blandt de kødtyper, der har det laveste klimaaftryk.
Det er et bedre kødvalg for klimaet. Få viden om grisekød og mere bæredygtig madlavning.
Kilde: Rådet for sund mad, Vejledning om brug af generiske klimaanprisninger og kostråd til at fremme sundere valg
Sådan gør du
- Tø ærterne op, hvis de er frosne
- Kom alle ingredienser til ærtecremen i en blender eller stavblender
- Smag til med salt og citronsaft
- Vask og rens grøntsagerne
- Snit fennikel meget tyndt, evt. på et mandolinjern
- Anret grøntsagerne på et serveringsfad som gnavegrønt. Gør evt. plads til en skål med ærtecreme på fadet
- Rens champignon og hak dem
- Pil løgene og hak dem fint
- Rens kålen og snit det i meget tynde strimler
- Varm olie på en stor pande eller wok ved høj varme
- Steg champignon, løg, så kød og til sidst kål
- Bland og smag til med sweet chili, presset hvidløg og salt og peber. Tag af varmen
- Bland hvedemel og vand til en tynd glasur og tag en pensel frem
- Læg en plade forårsrulledej på et skærebræt. Læg en stor spiseskefuld fyld, ca. 5 cm fra et af hjørnerne. Fold dejen over fyldet og rul en gang rundt og fold siderne ind over fyldet
- Pensl spidsen med lidt mel-glasur på det sidste hjørne, og rul dejen rundt så rullen er godt lukket
- Varm olie på en pande ved middel varme og steg rullerne til de er gyldne. Det skal syde, når forårsrullerne kommer ned i olien. Vend rullerne jævnligt.
Server forårsruller med sojasauce og sweet chilisauce og tilbehør af gnavegrønt og ærtedip.
TIP
Vil du have mere power på smagen kan du bruge en blanding af 1 spsk stærk chilisauce, hakket koriander, 2 fed friskpresset hvidløg og 1 dl sojasauce som dyppelse til forårsrullerne.
Næringsindhold
Næringsindhold pr. person
(ca. 781 g af retten):
- Energi:
- 3473 kJ (830 kcal)
- Protein:
- 34 g
- Kulhydrat:
- 91 g
- Kostfibre:
- 13 g
- Fedt:
- 33 g
Næringsindhold pr. 100 g:
- Energi:
- 444 kJ (106 kcal)
- Protein:
- 4 g
- Kulhydrat:
- 12 g
- Kostfibre:
- 2 g
- Fedt:
- 4 g