Hvad har jeg i køleskabet
Mikkel Karstad
Sidst på
måneden

Galette med løg, ricotta og gris

Forberedelsestid
45 min
Antal personer
4 pers

Ingredienser

  • 200 g hakket gris, 8-12 % fedt
  • 3 spsk olivenolie
  • 1 fed hvidløg
  • 3 løg
  • 1 plade butterdej
  • 50 g ricotta
  • 3 kviste rosmarin
  • 1 usprøjtet citron
  • 2 tsk salt

Vidste du at…
Grisekød er blandt de kødtyper, der har det laveste klimaaftryk.
Det er et bedre kødvalg for klimaet. Få viden om grisekød og mere bæredygtig madlavning.
Kilde: Rådet for sund mad, Vejledning om brug af generiske klimaanprisninger og kostråd til at fremme sundere valg

 

Sådan gør du

  1. Varm 1 spsk olie på en pande ved god varme
  2. Steg kødet 4-5 minutter til alt har fået farve
  3. Pil og hak hvidløg og tilsæt til kødet, krydr med salt og peber
  4. Tag panden af varmen og kom kødet i en skål
  5. Tænd ovnen på 220 grader
  6. Pil løg og skær dem i helt tynde skiver på mandolinjern/eller så tyndt du kan med en skarp kniv
  7. Kom dem i en skål og drys med salt. Lad løgene salte i 10-15 minutter til de bliver bløde og væden trækker ud
  8. Skær butterdej ud i en cirkel ved at lægge en tallerken på ca. 28 cm ovenpå og skær med kniv rundt om, den overskydende butterdej gemmes i køleskabet eller fryser til en anden gang
  9. Læg butterdejen over på et stykke bagepapir på en bageplade
  10. Læg ricotta midt på butterdejen. Smør den ud så der ca. 2-3 cm kant hele vejen rundt, hvor butterdejen er fri
  11. Fordel det stegte kød oven på ricotta i et ensartet lag
  12. Pres væden af løgene og fordel dem i en jævnt lag ovenpå ricotta
  13. Drys med hakket rosmarin, citronsaft og fintrevet skal og lidt olivenolie
  14. Bag galetten 20-25 minutter, så butterdejen bliver helt gylden og gennembagt, og løgene karamelliserer let på toppen. Hold øje med galetten mens den bager, og vend den evt. lidt rundt, så den bliver bagt jævnt

 

TIP

Galetten kan laves i forvejen og spises enten kold eller lunet i ovnen.

Næringsindhold

Næringsindhold pr. person
(ca. 234 g af retten):

Energi:
2073 kJ (495 kcal)
Protein:
16 g
Kulhydrat:
31 g
Kostfibre:
2 g
Fedt:
34 g

Næringsindhold pr. 100 g:

Energi:
885 kJ (212 kcal)
Protein:
7 g
Kulhydrat:
13 g
Kostfibre:
1 g
Fedt:
14 g
Tomat (sliced)
Kartoffel
Hvidløg
Chili
Peberfrugt
Gulerod
Blomkål
Rødbede
Løg
Gris
Kål
Majs
Ærter
Tomat
Kidneybønner
Peberfrugt
Kartoffel
Aubergine
Blomkål