Hvad har jeg i køleskabet
Casper Sobczyk
Masser
af grønt

Grønkål og gnocchi med mørbrad af gris

Forberedelsestid
50 min.
Antal personer
4 pers.

Ingredienser

Gnocchi

  • 1 kg bagekartofler
  • 250 g mel
  • 2 tsk salt
  • 4 æg
  • 1 spsk olivenolie
  • 2 spsk smør eller olie

Grønkål og salvie

  • 1 pakke grønkål, ca. 500 gram
  • En håndfuld rosenkål, ca. 150 gram
  • 1 fed hvidløg
  • 2 bananskalotteløg, 70 g
  • 1 bundt salvie, 30 g (kan undlades)
  • 1 citron
  • Lidt olie til stegning
  • Salt og peber

Gris

  • 1 mørbrad af gris, 500 g
  • Salt og peber
  • 1 spsk olie

Vidste du at…
Grisekød er blandt de kødtyper, der har det laveste klimaaftryk.
Det er et bedre kødvalg for klimaet. Få viden om grisekød og mere bæredygtig madlavning.
Kilde: Rådet for sund mad, Vejledning om brug af generiske klimaanprisninger og kostråd til at fremme sundere valg

 

Sådan gør du

  1. Skræl kartofler og kog dem helt møre
  2. Hæld vandet fra og mos kartofler, til der ikke er flere klumper
  3. Lad mosen køle af
  4. Ælt mel og salt sammen med kartoflerne
  5. Tilsæt æg i og ælt massen forsigtigt, dejen må ikke klistre
  6. Tril massen ud i fingertykke stænger og skær gnocchi i ca. 2 cm lange stykker
  7. Tryk forsigtigt med en gaffel på hver gnocchi
  8. Lad dem hvile i 20 minutter
  9. Kog gnocchi i kogende vand med lidt salt og olivenolie
  10. Kog lidt ad gangen – når de kommer op til overfladen tages de op med en hulske. Se tip
  11. Varm fedtstof på en pande ved god varme
  12. Steg gnocchi til de er gyldne og sprøde
  13. Skyl og tør grønkål
  14. Pluk den evt. i mindre stykke
  15. Skyl rosenkål og pluk dem i blade
  16. Pres hvidløg og hak skalotteløg fint
  17. Skyl salvie og hak den fint
  18. Skyl citron og riv skallen fint
  19. Varm olie i en sauterpande ved god varme
  20. Steg grønkål et par minutter og tilsæt hvidløg, rosenkålsblade, skalotteløg, salvie og revet citronskal
  21. Rør rundt, sluk for varmen og smag til med salt og peber
  22. Skær sølvscenen af mørbraden
  23. Skær den i 8 bøffer og krydr med salt og peber
  24. Varm olie på en pande ved god varme
  25. Brun mørbradbøffer 1 minut på hver side
  26. Skru ned til middel varme og steg dem færdige 2-3 minutter på hver side
  27. Vend gnocchi med grønkål og server sammen med mørbradbøfferne

 

TIP

Gnocchi kan laves dagen før, så er de nemmere at stege.

Næringsindhold

Energifordeling og – indhold pr. person

Energi (kJ):
3010
Energi (kcal):
719
Protein (E%):
24
Fedt (E%):
29
Kulhydrater (E%):
48
Gulerod
Tomat (sliced)
Aubergine
Peberfrugt
Rødbede
Tomat
Champignon
Blomkål
Majs
Løg
Tomat
Gulerod
Kål
Broccoli
Kidneybønner
Peberfrugt
Majs
Aubergine
Squash