Giv smagsløgene en ny udfordring med kimchi af fermenterede grøntsager. Server dertil en hurtigt lavet kålpure og stegte grisemedaljoner.
1 time
4 pers.
Ingredienser
Kimchi
1 stor kinakål, ca. 1 kg
1 agurk
100 g gulerod
100 g skalotteløg
100 g kinaradisse
100 g ingefær
70 g forårsløg
50 g hvidløg
30 g frisk koriander
1 rød chili
50 g salt
1 l vand
Kålpuré med jalapenos
1/2 spidskål
1/2 jalapeno
1 limefrugt
Salt
Medaljoner
4 medaljoner af filet af gris 2½ cm tykke, 500 g
Salt og peber
25 g smør
4 kviste salvie
1 spsk olie
Vidste du at…
Grisekød er blandt de kødtyper, der har det laveste klimaaftryk.
Det er et bedre kødvalg for klimaet. Få viden om grisekød og mere bæredygtig madlavning. Kilde: Rådet for sund mad, Vejledning om brug af generiske klimaanprisninger og kostråd til at fremme sundere valg
Sådan gør du
Kimchi
Bland salt og vand og rør til saltet er opløst
Skær kinakål i mindre stykker.
Halver agurk og skrab kernerne ud. Skær agurk i tynde skiver evt. på et mandolinjern.
Skyl og tør resten af grøntsagerne og skær dem i mindre stykker
Blend grøntsager og agurkekerner til en ensartet paste.
Massér pasten ind i kålen og bland agurkeskiverne i.
Fordel blandingen i rengjorte patentglas.
Hæld saltlage over til det dækker og sæt glassene til at fermentere i 10-14 dage.
Brug evt. pH papir til at kontrollere, hvornår den er færdig. pH skal være 4,5 eller derunder.
Kålpuré
Snit kålen groft og skær jalapenos i mindre stykker.
Kog kål og jalapenos til kålen er mør.
Hæld væden fra og blend kålen til en ensartet masse.
Smag til med salt og limesaft.
Medaljoner
Skyl og tør salvie.
Dup kødet tørt med køkkenrulle og krydr med salt og peber.
Varm smør på en pande ved god varme og tilsæt salvie.
Brun kødet 1 minut på begge sider og steg færdigt 2-3 minutter på hver side.
Servering
Anret en spiseske kålpure i bunden af tallerkenen, læg medaljonen ovenpå og kimchi ved siden af.
Næringsindhold
Energifordeling og – indhold pr. person
Energi (kJ):
1030
Energi (kcal):
245
Protein (E%):
54
Fedt (E%):
28
Kulhydrater (E%):
19
Relaterede opskrifter
Masser
af grønt
Hjertesalat og rødbedesauce med nakkefilet af gris