Hvad har jeg i køleskabet
Mette Dahlgaard
Masser
af grønt

Kimchi med kålpuré og medaljoner af gris

Giv smagsløgene en ny udfordring med kimchi af fermenterede grøntsager. Server dertil en hurtigt lavet kålpure og stegte grisemedaljoner.

Forberedelsestid
1 time
Antal personer
4 pers.

Ingredienser

Kimchi

  • 1 stor kinakål, ca. 1 kg
  • 1 agurk
  • 100 g gulerod
  • 100 g skalotteløg
  • 100 g kinaradisse
  • 100 g ingefær
  • 70 g forårsløg
  • 50 g hvidløg
  • 30 g frisk koriander
  • 1 rød chili
  • 50 g salt (nærringsberegnet efter 15 g.)
  • 1 l vand

Kålpuré med jalapenos

  • 1/2 spidskål
  • 1/2 jalapeno
  • 1 limefrugt
  • Salt

Medaljoner

  • 4 medaljoner af filet af gris 2½ cm tykke, 500 g
  • Salt og peber
  • 25 g smør
  • 4 kviste salvie
  • 1 spsk olie

Vidste du at…
Grisekød er blandt de kødtyper, der har det laveste klimaaftryk.
Det er et bedre kødvalg for klimaet. Få viden om grisekød og mere bæredygtig madlavning.
Kilde: Rådet for sund mad, Vejledning om brug af generiske klimaanprisninger og kostråd til at fremme sundere valg

Sådan gør du

Kimchi

  1. Bland salt og vand og rør til saltet er opløst
  2. Skær kinakål i mindre stykker.
  3. Halver agurk og skrab kernerne ud. Skær agurk i tynde skiver evt. på et mandolinjern.
  4. Skyl og tør resten af grøntsagerne og skær dem i mindre stykker
  5. Blend grøntsager og agurkekerner til en ensartet paste.
  6. Massér pasten ind i kålen og bland agurkeskiverne i.
  7. Fordel blandingen i rengjorte patentglas.
  8. Hæld saltlage over til det dækker og sæt glassene til at fermentere i 10-14 dage.
  9. Brug evt. pH papir til at kontrollere, hvornår den er færdig. pH skal være 4,5 eller derunder.

Kålpuré

  1. Snit kålen groft og skær jalapenos i mindre stykker.
  2. Kog kål og jalapenos til kålen er mør.
  3. Hæld væden fra og blend kålen til en ensartet masse.
  4. Smag til med salt og limesaft.

Medaljoner

  1. Skyl og tør salvie.
  2. Dup kødet tørt med køkkenrulle og krydr med salt og peber.
  3. Varm smør på en pande ved god varme og tilsæt salvie.
  4. Brun kødet 1 minut på begge sider og steg færdigt 2-3 minutter på hver side.

Servering

Anret en spiseske kålpure i bunden af tallerkenen, læg medaljonen ovenpå og kimchi ved siden af.

Næringsindhold

Næringsindhold pr. person
(ca. 745 g af retten):

Energi:
1722 kJ (410 kcal)
Protein:
36 g
Kulhydrat:
26 g
Kostfibre:
9 g
Fedt:
16 g

Næringsindhold pr. 100 g:

Energi:
231 kJ (55 kcal)
Protein:
5 g
Kulhydrat:
4 g
Kostfibre:
1 g
Fedt:
2 g
Ærter
Tomat
Champignon
Blomkål
Kål
Gulerod
Løg
Gris
Kidneybønner
Chili
Squash
Gulerod
Løg
Tomat (sliced)
Champignon
Aubergine
Rødbede
Blomkål
Tomat