Hvad har jeg i køleskabet
Sidst på
måneden

Langos (friturestegte kartoffelbrød) med purløgscreme og bacon

Forberedelsestid
50 min.
Antal personer
4 pers.

Ingredienser

Langos

  • 3 dl vand
  • 30 g gær
  • 8 dl hvedemel
  • 2 store kartofler, kogte
  • Flagesalt
  • Anis-/fennikelfrø
  • 100 g smeltet smør

Bacontopping

  • 200 g bacon
  • 500 g champignon
  • 2 skalotteløg
  • 1-2 spsk sherryeddike
  • 15 g smør til stegning

Purløgscreme

  • 2 dl syrnet fløde
  • 1 dl friskost
  • 5 spsk hakket purløg
  • Salt og peber

Pynt

  • 100 g fast, gul ost med fyldig smag

Vidste du at…
Grisekød er blandt de kødtyper, der har det laveste klimaaftryk.
Det er et bedre kødvalg for klimaet. Få viden om grisekød og mere bæredygtig madlavning.
Kilde: Rådet for sund mad, Vejledning om brug af generiske klimaanprisninger og kostråd til at fremme sundere valg

Sådan gør du

Langos

  1. Smuldr gæren ud i en skål, og rør det ud med fingervarmt vand.
  2. Tilsæt mel, riv de kogte kartofler i, og tilsæt salt.
  3. Saml dejen til en smidig, ret løs dej, og lad den hæve tildækket i 30 min.
  4. Kom mel på bordet, og del dejen i 12-16 stykker afhængig af den ønskede størrelse.
  5. Rul dejen ud til ca. 1 cm tykke ovale stykker, og prik dem med en gaffel.
  6. Varm fritureolien op til 180 grader, og frituresteg derefter langos i ca. 2-3 min. pr. styk.

Bacontopping

  1. Skær løget i skiver, og kom halvdelen i en skål. Hæld vineddike over, så løgene bliver let syltede, og sæt dem i køleskabet til servering.
  2. Skær bacon og svampe i mindre stykker. Steg bacon på en stegepande i ca. 2 min.
  3. Tilsæt en skefuld smør og resten af løgene. Lad dem stege i yderligere 1 min., og tilsæt derefter svampene.
  4. Steg i ca. 4 min., indtil svampene får farve. Smag til med vineddike og salt.

Purløgscreme

  1.  Bland ingredienserne til cremen sammen, og smag til med salt og peber.

Servering:

Mens du frituresteger:

Kom først purløgscremen på og derefter svampe og bacon, syltede løg og til sidst revet ost.

Næringsindhold

Energifordeling og – indhold pr. person

Energi (kJ):
4541
Energi (kcal):
1084
Protein (E%):
12
Fedt (E%):
47
Kulhydrater (E%):
41
Ærter
Peberfrugt
Blomkål
Squash
Hvidløg
Løg
Kål
Champignon
Gris
Majs
Aubergine
Peberfrugt
Rødbede
Kidneybønner
Champignon
Broccoli
Tomat (sliced)
Ærter
Tomat