Hvad har jeg i køleskabet
August Theil
Masser
af grønt

Selleripure, grønt og nakkefilet fra gris

Forberedelsestid
60 min.
Antal personer
4 pers.

Ingredienser

Garniture

  • 10 pillede perleløg
  • 1 dl eddike
  • 1 dl sukker
  • 500 g frosne ærter
  • 4 stk. asparges

Nakkefilet fra gris

  • Nakkefilet fra gris 700 g
  • Olivenolie

Selleripuré

  • Et halvt selleri
  • 2,5 dl piskefløde

Blanquette sauce

  • 40 g hønsefond
  • 100 g smør
  • 100 g creme fraiche
  • 35 g pasteuriserede æggeblommer
  • 1 æg
  • Salt
  • Peber
  • Citron

Fyld til sauce

  • Purløg og morkler – eller andre krydderurter og svampe, du godt kan lide.
  • Urter og blomster til pynt

Vidste du at…
Grisekød er blandt de kødtyper, der har det laveste klimaaftryk.
Det er et bedre kødvalg for klimaet. Få viden om grisekød og mere bæredygtig madlavning.
Kilde: Rådet for sund mad, Vejledning om brug af generiske klimaanprisninger og kostråd til at fremme sundere valg

Sådan gør du

Syltede perleløg: 

  1. Start med at sylte dine perleløg. De skal helst stå på køl natten over eller minimum et par timer.
  2. Eddike og sukker koges op og hældes ud over perleløgene.

Grisenakke:

  1. Rul grisenakken stramt op i film. Pocher den i vand på omkring 70-80 grader (lige under kogepunktet), til kødet har en kerne temperatur på 58 grader.
  2. Pak kødet ud af filmen, tør det godt af og lad det hvile.

Selleripuré:

  1. Skræl selleri og skær i grove tern. Kog sellerien mør i fløde. Blend den derefter glat i en blender eller med en stavblender og smag den til med salt.

Blanquette sauce:

  1. Kog hønsefond og smør op i en gryde.
  2. I en anden gryde piskes creme fraiche, æggeblommer og æg sammen eller blendes med en stavblender.
  3. Hæld hønsefond og smør over i gryden med æg og creme fraiche og varm op ved middel varme, mens du blender eller pisker. Blend/pisk, indtil din sauce er tyk og cremet.
  4. Smag til med salt, peber og citronsaft.

Anretning:

  1. Pensl kødet med olie og grill det på alle sider på en varm grillpande eller en normal pande, til det har taget farve.
  2. Grill asparges, til de har fået farve på begge sider.
  3. Damp ærter i lidt smør og vand i 1-2 minutter. De er klar, når de skifter farve til en lidt mørkere grøn.
  4. Skær en skive kød og anret på tallerken med selleripuré, asparges, ærter, perleløg og pynt med urter og blomster efter eget valg.
  5. Server eventuelt saucen ved siden af.

Næringsindhold

Næringsindhold pr. person
(ca. 879 g af retten):

Energi:
4828 kJ (1154 kcal)
Protein:
52 g
Kulhydrat:
59 g
Kostfibre:
13 g
Fedt:
79 g

Næringsindhold pr. 100 g:

Energi:
549 kJ (131 kcal)
Protein:
6 g
Kulhydrat:
7 g
Kostfibre:
1 g
Fedt:
9 g
Kidneybønner
Blomkål
Hvidløg
Kål
Chili
Gulerod
Aubergine
Champignon
Tomat
Løg
Kidneybønner
Champignon
Blomkål
Gulerod
Løg
Tomat
Chili
Hvidløg
Squash