Hvad har jeg i køleskabet
Radiser og snackagurker med flæskesvær
Sidst på
måneden

Sprød snack med grønt, gris og pebermayo

Skal velkomstsnacken til gæsterne have en overhaling? Så prøv denne snacktallerken med grønt, grofthakkede flæskesvær og pebermayo.

Forberedelsestid
30 min.
Antal personer
4 pers. (snacks)

Ingredienser

  • 12 radiser
  • 12 skoleagurker
  • 50 g fast gul ost, fx Parmesan eller Vesterhavsost
  • 4 spsk flæskesvær, grofthakket

Grøn pebermayonnaise

  • 2 æggeblommer
  • 2 dl neutral rapsolie
  • 1 tsk dijonsennep
  • 1 tsk hvidvinseddike
  • ½ tsk salt
  • 1 spsk tørrede grønne peberkorn, kværnede

Vidste du at…
Grisekød er blandt de kødtyper, der har det laveste klimaaftryk.
Det er et bedre kødvalg for klimaet. Få viden om grisekød og mere bæredygtig madlavning.
Kilde: Rådet for sund mad, Vejledning om brug af generiske klimaanprisninger og kostråd til at fremme sundere valg

Sådan gør du

  1. Fjern top og rod på radiserne og skyl dem – lad evt. de pæneste toppe sidde
  2. Skyl skoleagurkerne
  3. Riv osten
  4. Hak flæskesværene groft
  5. Pisk æggeblommer, dijonsennep, hvidvinseddike, salt og kværnet peber.
  6. Når blommen er tyknet dryppes olien i, mens der konstant piskes.
  7. Smag til med mere salt, peber og eddike. Der skal være god smag af peber og en tydelig syrlig smag af eddike.

Servering

Fordel mayonnaisen i klatter og læg radiserne og skoleagurkerne oven på. Drys med revet ost og grofthakkede flæskesvær.

Næringsindhold

Energifordeling og – indhold pr. person

Energi (kJ):
2652
Energi (kcal):
631
Protein (E%):
12
Fedt (E%):
76
Kulhydrater (E%):
10
Broccoli
Kartoffel
Løg
Rødbede
Majs
Hvidløg
Aubergine
Gris
Chili
Kidneybønner
Ærter
Kartoffel
Tomat
Chili
Blomkål
Tomat (sliced)
Peberfrugt
Gulerod
Champignon