Skal velkomstsnacken til gæsterne have en overhaling? Så prøv denne snacktallerken med grønt, grofthakkede flæskesvær og pebermayo.
30 min.
4 pers. (snacks)
Ingredienser
12 radiser
12 skoleagurker
50 g fast gul ost, fx Parmesan eller Vesterhavsost
4 spsk flæskesvær, grofthakket
Grøn pebermayonnaise
2 æggeblommer
2 dl neutral rapsolie
1 tsk dijonsennep
1 tsk hvidvinseddike
½ tsk salt
1 spsk tørrede grønne peberkorn, kværnede
Vidste du at…
Grisekød er blandt de kødtyper, der har det laveste klimaaftryk.
Det er et bedre kødvalg for klimaet. Få viden om grisekød og mere bæredygtig madlavning. Kilde: Rådet for sund mad, Vejledning om brug af generiske klimaanprisninger og kostråd til at fremme sundere valg
Sådan gør du
Fjern top og rod på radiserne og skyl dem – lad evt. de pæneste toppe sidde
Skyl skoleagurkerne
Riv osten
Hak flæskesværene groft
Pisk æggeblommer, dijonsennep, hvidvinseddike, salt og kværnet peber.
Når blommen er tyknet dryppes olien i, mens der konstant piskes.
Smag til med mere salt, peber og eddike. Der skal være god smag af peber og en tydelig syrlig smag af eddike.
Servering
Fordel mayonnaisen i klatter og læg radiserne og skoleagurkerne oven på. Drys med revet ost og grofthakkede flæskesvær.
Næringsindhold
Energifordeling og – indhold pr. person
Energi (kJ):
2652
Energi (kcal):
631
Protein (E%):
12
Fedt (E%):
76
Kulhydrater (E%):
10
Relaterede opskrifter
Sidst på
måneden
Hjemmelavet kartoffelsalat med grillede pølser
Sidst på
måneden
Flæskestegssandwich med sprøde svær
Sidst på
måneden
Dims – Flæskestegssandwich i hotdogbrød
Sidst på
måneden
Grønt, ris og karamelliseret grisekød
Sidst på
måneden
Stegte ris med grønt og marineret gris
Sidst på
måneden
Spinatpandekager med syltede rødløg, feta og kotelet